Hlavní obsah

Páníka naštval výkon Karviné a poslal vzkaz: Někteří hráli v lize možná naposledy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozlučka s ligou dopadla pro Karvinou ostudou, v poledním kole fotbalové nadstavby utržila od Bohemians debakl 0:4. Hosté ze Slezska zaostávali v Ďolíčku proti domácím Klokanům ve všech směrech. „Bylo to jedno z nejhorších utkání, které jsme odehráli,“ posteskl si naštvaný karvinský trenér Bohumil Páník. Po pádu do druhé ligy podle něj dojde v týmu k velké obměně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Bohumil Páník.

Článek

Nevěřícně sledoval, co se na hřišti děje. Kouč Karviné Bohumil Páník s všemožnými pocity pozoroval, jak útočník Bohemians David Puškáč sází jeho družině jednu gólovou ťafku za druhou. Nakonec vstřelil všechny čtyři branky utkání.

„A všechny padly po chybách stoperů, musel bych všechny tři střídat, bohužel tolik stoperů nemám," nasměroval Páník kritiku do středu obrany, který utvořili Soufiane Dramé, Petr Buchta a Davit Kobouri, jenž kvůli zdravotním potížím střídal ještě před koncem prvního poločasu.

Karviná věděla, že v Ďolíčku se bude s ligou loučit, pád do druhé nejvyšší soutěže byl jistý. „Ale chtěli jsme být důstojným soupeřem, to se nám bohužel nepodařilo. Poslední utkání mě hodně mrzí, bylo jedno z nejhorších, které jsme odehráli," povzdechl si pětašedesátiletý odborník.

S vědomím sestupu se nehraje lehce, přesto byl výkon hostí až příliš odevzdaný. „Hráči si to musí srovnat v hlavách sami. Někteří možná odehráli poslední utkání v lize nebo alespoň v Karviné. To, co mají v hlavách, já nezměním. Pokud budou někteří takhle přistupovat k fotbalu, nikdy z nich pořádní hráči nebudou," poslal Páník jasný vzkaz do kabiny.

Konkrétní být nechtěl. „Ale oni to ví," dodal.

Karvinou čeká přesun o patro níž, tím pádem bude ve slezském klubu neklidné léto. „Bude velká výměna. Smlouvy nesleduji, protože to vás pak blokuje. Snažím se vybírat hráče tak, aby u nich byl předpoklad, že tu zůstanou. Podle toho jsme tým stavěli. Moje krédo je, aby na hřiště šlo jedenáct nejlepších," podotkl Páník.

Reklama

Související témata: