Hlavní obsah

Pardubice načaly zimní přípravu se dvěma novými hráči

Fotbalisté Pardubic odstartovali přípravu na jarní část prvoligové sezony se dvěma novými hráči. Do týmu přibyli stoper Marek Opluštil a útočník Nana Akosah-Bempah. Kádr naopak opustili hráči na hostování Mojmír Chytil, Jiří Sláma, Michal Beran a Ladislav Dufek, v rodné Brazílii zůstal Júnior Ramos. Východočeši o tom informovali na klubovém webu.

Foto: FK Pardubice

Fotbalisté Pardubic zahájili přípravu.

Článek

Sedmadvacetiletý Opluštil strávil většinu kariéry ve druhé lize, nejvíce zápasů odehrál za Žižkov. Podzimní část aktuální sezony odehrál ve třetiligovém Vyšehradě, který etická komise Fotbalové asociace ČR kvůli korupční kauze okolo bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra v prosinci vyloučila ze soutěže. Opluštil si dosud v nejvyšší soutěži připsal dva krátké starty v dresu Jihlavy.

Čtyřiadvacetiletý Akosah-Bempah má americké i ghanské občanství. Značnou část kariéry působil v Jihoafrické republice, první polovinu tohoto ročníku nastupoval za třetiligový pražský Motorlet.

Pardubice čekají ve čtvrtek fyzické testy na FTVS, v sobotu se v Tipsport lize utkají s Ostravou. Poté narazí na Karvinou a ve druhé polovině ledna absolvují soustředění ve španělské Esteponě, kde odehrají dvě přípravná utkání s dosud neurčenými soupeři. Po návratu ze soustředění vyzvou druholigové celky Prostějov a pražskou Duklu.

Jarní část první ligy zahájí o prvním únorovém víkendu domácím zápasem se Slováckem. Východočeši jsou po podzimu třináctí s náskokem jednoho bodu na první barážovou příčku.

Reklama

Související témata: