Hlavní obsah

Pardubice nedovolily úprk konkurenta. Každý zápas je o všechno, ví v klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechali Zlín odskočit. Fotbalisté Pardubic zvládli venkovní duel v Mladé Boleslavi (0:1) a udrželi si tříbodovou ztrátu na předposlední místo ve Fortuna lize. Tým ví, že už hraje v každém zápase o všechno.

Foto: ČTK

Zleva Dominik Janošek z Pardubic a Vasil Kušej z Boleslavi.

Článek

Pardubice se (nejen) po zimní přestávce prezentují sympaticky, hrají aktivní fotbal. Po remíze v Liberci a domácí prohře se Slavií teď poprvé na jaře naplno bodovaly.

„Tři body jsme potřebovali jako sůl, když Zlín vyhrál. Byla to válka a my byli ti šťastnější," narážel záložník Dominik Janošek na sobotní duel, kdy předposlední tým tabulky Zlín triumfoval v Teplicích a posledním Východočechům odskočil na pár hodin na šest bodů.

V neděli ale na půdě Mladé Boleslavi zabraly i Pardubice, hubené vítězství 1:0 trefil ve 23. minutě právě Janošek. „Klíčové bylo, že jsme přežili standardky, někdy i se štěstím," přiznal středopolař, který slavil po tečované střele ze střední vzdálenosti.

„Nevím, kdo tečoval, ale snažím se střílet co nejvíc, trenér mě k tomu často nabádá. Jen jsem pak viděl, jak míč letí do branky. Hlavně, že jsem pomohl ke třem bodům. Jsme mladý tým, bodů moc nemáme, výhra nám může jen pomoct," hlásí Janošek.

Pardubice čeká v neděli možná nejdůležitější duel jara. Na svém novém stadionu přivítají právě Zlín. Oba celky ale po zimní pauze sbírají body, na rozdíl od Českých Budějovic nebo Teplic. Spodek ligy se tak rapidně vyrovnává.

„Vidíme tabulku a věděli jsme, že Zlín i Jablonec vyhrály. Pro náš mladý tým je tlak neskutečně náročný a proti Boleslavi to zvládli fantasticky. Příště nás čeká další zápas o všechno, ale to už bude asi každý až do konce," poznamenává trenér Radoslav Kováč.

Jaro je však ještě dlouhé, podstatné budou zápasy ve skupině o sestup, kam po základní části spadne šest nejhorších týmů. Po pěti kolech systémem každý s každým poslední mančaft zamíří rovnou o patro níž, další dva týmy čeká baráž.

Reklama

Související témata: