Hlavní obsah

Pardubice nezvládly na Slovácku úvod. Domácí vyhráli zaslouženě, uznal trenér Novotný

V minulém prvoligovém ročníku si na Slovácko dvakrát vyšlápli, avšak tentokrát narazili. Fotbalisté Pardubic padli v utkání nejvyšší soutěže v Uherském Hradišti 1:2 hlavně kvůli nezvládnutému vstupu do zápasu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zklamaný Martin Toml z Pardubic po zápase.

Článek

„Prohrávat po čtvrthodině 0:2 je hrozně špatně. Nejdřív jsme inkasovali po standardce, poté domácí potrestali Caduovu chybu," stýská si pardubický trenér Jaroslav Novotný. Jeho tým mohl snížit, avšak Kostka šanci neproměnil. „Slovácko mělo ovšem šancí víc a mohlo do přestávky ještě vedení zvýšit," uznává.

V pauze apeloval v kabině na svoje hráče, aby po změně stran přidali na aktivitě. „Povedlo se nám snížit, ale tlak se nám bohužel nedařilo vystupňovat. Žádné gólovky jsme si už pak nevytvořili. Hradišťští zvítězili zaslouženě. Měli větší elán," zaregistroval Novotný.

Nechce spekulovat, zda při Petrželově povedeném lobu na 2:0 chyboval i pardubický brankář Markovič. „Nerad bych to bezprostředně po utkání hodnotil. Musí si to s ním rozebrat trenér gólmanů," tvrdí.

Hodně speciální duel odehrál v Hradišti záložník Pardubic Emil Tischler, který je odchovancem Slovácka. „Bylo na nás velmi dobře připravené. My jsme zkraje střetnutí vršili chyby. Za stavu 0:2 nebylo snadné vrátit se zpátky do zápasu. Ve druhém poločase jsme sice utkání zdramatizovali, ale na víc než jen jeden gól jsme se bohužel nezmohli," lituje.

To, že pardubický tlak v závěru zápasu zeslábl, nepřičítá únavě ze středečního pohárového duelu v Hostouni, kde Východočeši postoupili až po prodloužení. „To by nemělo hrát roli. Problém byl spíš v naší hře. Měli jsme si počínat jednodušeji. Naše náběhy za obranu si domácí pohlídali," mrzí Tischlera.

I on chválí Petrželu za parádní trefu. „Udělal to dobře. Zakončil skvěle. Ale my jsme bohužel ztratili před gólem úplně zbytečně míč," smutní.

Reklama

Související témata: