Hlavní obsah

Pátý gól v přípravě, navíc s kamerou na hrudi. Byl jsem o dvě kila těžší, směje se nový kanonýr Sparty

Zdá se, že fotbalová Sparta našla nového kanonýra. Slovenský křídelník Lukáš Haraslín vstřelil během zimní přípravy pět gólů. Poslední trefu si připsal v generálce, v níž Priskeho tým doma na Letné porazil německý druholigový Norimberk 3:1. „Myslím, že mužstvo je dobře připravené, měli jsme dobré a silné soupeře, někteří hrají i Ligu mistrů,“ poukazuje úspěšný střelec.

Vydařená generálka na ligu. Sparta v přípravě porazila Norimberk 3:1Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Z lepšího pohledu jste gól na Letné ještě neviděli, praví klubový Twitter. Lukáš Haraslín totiž měl v generálce na prsou kameru. Hned v 7. minutě zvyšoval na 2:0.

„Kameru na hrudi jsem se snažil nevnímat, což úplně nešlo. Hrál jsem možná s dvěma kily navíc. Těší mě, že jsem dal gól. Hlavní je, že jsme v těchto těžkých podmínkách ukázali dobrý fotbal a nachystali se na ligu vítězstvím," kvituje v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Ani neví, proč kameru dostal on. „Zeptejte se v zákulisí, proč kameru právě já, nevím. Ptali se mě, řekl jsem, že zkusím, kolik vydržím. Vydržel jsem poločas. Důležitá je výhra. Gól jsem dal, tak se podívám, jestli je z toho aspoň pěkný záběr," culí se Haraslín.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha s kameroui na prsou oslavuje gól v přípravném utkání s 1. FC Norimberk.

Sektor fanoušků Norimberku byl plný, utkání tak za hustého sněžení a při teplotě pod bodem mrazu sledovalo 7229 diváků.

„Přechod ze slunečné Marbelly do zimy byl velmi těžký. Tam 20 stupňů a sluníčko, tady pod nulou a sníh. Takové podmínky ale budou v Česku ještě tak měsíc, takže se na ně musíme připravit, pro všechny budou stejné," srovnává originální kameraman.

Sparta otevře ligové jaro za týden v Olomouci. „Kvalitní soupeři v přípravě nás prověřili po fyzické, technické i taktické stránce. Věřím, že jsme připraveni dobře. Týden do ligy je ještě na čem pracovat, ale každý už čeká na start soutěže," těší se Haraslín.

Reklama

Související témata: