Hlavní obsah

Penalta pro Plzeň? Určitě! Expert souhlasí s trenérem Bílkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský trenér Michal Bílek si po utkání ve Vršovicích, kde jeho tým remizoval s Pardubicemi 1:1 postěžoval, že po zákroku na Vlkanovu měl jeho tým kopat penaltu. Také bývalý mezinárodní rozhodčí Petr Petřík si myslí, že se měl zákrok v pokutovém území vyhodnotit jako nedovolený. „Podle mého názoru se jednalo o pokutový kop," uvádí v pořadu Přímák na Sport.cz.

Bývalý rozhodčí Petr Petřík prozradil v pořadu Přímák, že podle něj měla Plzeň kopat penaltu.Video: Sport.cz

 
Článek

Loučení s podzimem v české nejvyšší soutěži jinak nepřineslo podle Petříka další zásadnější problém, který by dostal fanoušky do varu, byť byl systém VAR opět několikrát v akci. „Zajímavé bylo, že se hrálo v mlze. Některé zápasy byly na hraně," myslí si. „Ale taková věc je vždycky v kompetenci rozhodčího. Na to není žádný manuál. Musí jen vždy zvážit, zda není ohroženo zdraví hráčů, zda bude průběh regulérní," líčí bývalý mezinárodní arbitr.

Dotaz moderátora Filipa Lejčka, co všechno si musí sudí při utkání v mlze speciálně ohlídat, Petříka nezaskočil. Musí prý hlavně vidět na oba kolegy i na všechny hráče. Kdykoliv dojde ke zhoršení podmínek, může duel přerušit, stejně jako v případě těžkého podmáčeného terénu. „Ohlídat si rozhodčí musí všechno jako vždycky. Musí mít kvalitní pohyb, dbát na dobré poziční postavení. A protože má ztížené podmínky, tak musí být daleko více soustředěný," dodává Petřík.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák?

Reklama