Hlavní obsah

Penaltová show a salto pro Grande Paola! Kanga si zahrál na Bílka, vždycky si věří

Tři pokusy z bílého puntíku, slušná penaltová show. K vidění byla v neděli na Letné, kde nechyběl ani legendární fotbalista Pavel Nedvěd. Zatímco příbramský exekutor Martin Zeman pohořel na brankáři Nitovi, specialista Guélor Kanga oba pokutové kopy proměnil a Sparta také díky jeho asistenci u Costovy trefy zvítězila 3:0. Po čtyřech ligových kolech ztrácí na Slavii s Plzní tři body.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Salto! Guélor Kanga ze Sparty se raduje ze svého druhého gólu Příbrami.

Článek
Fotogalerie

V turínském Juventusu šéfuje i Cristianu Ronaldovi, o víkendu se však vydal sledovat do Prahy zápas svého bývalého týmu. Pavel Nedvěd usedl na Spartě do lóže vedle majitele klubu Daniela Křetínského a během celého utkání měli o čem mluvit.

O penaltové show samozřejmě také. Tři penalty se na Spartě kopaly poprvé po téměř třiceti letech. V prosinci 1989 porazila Sparta Vítkovice 5:2 i díky dvěma penaltám Michala Bílka. Na straně poražených ji tehdy proměnil Miroslav Kadlec.

„Na ztrátu bodů v Českých Budějovicích jsme zareagovali vítězstvím, navíc s čistým kontem," cení si Costa. A chválí spoluhráče Kangu. „Zase ukázal, jak důležitý je pro tým. Proti minulé sezoně spoustu věcí zlepšil, i svým přístupem. Já na něj působím každý den, od rána do večera, na hřišti i mimo ně," ujišťuje letenský kapitán.

Kouč viděl i nedostatky, hlavně v defenzivě středových hráčů. „Jinak je dobře, že si Kanga vzal obě penalty, skvěle zahrál také roh. Potřebujeme ho podržet co nejvíc nahoře, tam pomáhá týmu nejvíc. Když si chodí pro míč až před stopery, soupeři na něj čekají a dostává se do problémů," poukazuje Václav Jílek.

Afričan vede tabulku střelců

Penaltový specialista už se každopádně se čtyřmi góly posunul do čela tabulky střelců, jablonecký Sýkora má o jeden zásah méně. Svoji druhou branku v zápase Kanga oslavil ukázkovým saltem.

„Ani před druhou penaltou jsem nebyl nervózní, vždycky si věřím. Skoro každý den si po tréninku s brankáři penalty procvičuju. Takže jsem nepanikařil, věřil jsem, že i druhou proměním," ujišťuje Guélor Kanga v rozhovoru pro klubovou televizi.

Příbrami naopak ani penalta ke vstřelení branky nepomohla.

„Určitě jsem měl zamířit výš. Penaltu jsem kopnul na h***o. Bohužel, život jde ale dál. Asi si teď ze mě jen kamarádi budou chvíli dělat srandu," netají Martin Zeman.

Sparta již ve čtvrtek domácím duelem s Trabzonsporem vstoupí do pohárových předkol.

„Výborné vítězství. Pro celý tým i pro mě osobně. Čeká nás zápas Evropské ligy a taková vysoká výhra nám určitě pomůže. Všichni jsme dobře pracovali a ve čtvrtek musíme ještě víc. Proti Trabzonsporu bude v sázce Evropská liga, musíme pro ni udělat všechno," zdůrazňuje Kanga.

Reklama

Související témata: