Hlavní obsah

Pět metrů k dobru! Ruka byla jinde, než se zahrával trestný kop, postěžoval si Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rukou zblokoval jablonecký bek Michal Surzyn balon zhruba pětadvacet metrů od své branky, přímý volný kop však slávista Moses Usor zahrával z mnohem luxusnější pozice. Přibližně o pět metrů blíže brance Jana Hanuše. Proměněným trestňákem nasměroval sešívané k cenné výhře na Střelnici 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce David Horejš.

Článek

Krátce po vyloučení Surzyna a vedoucí brance sešívaných pak viděl jablonecký kouč David Horejš žlutou kartu za protesty.

„Červená karta byla podle mě oprávněná, ale ať si někdo všimne, kde se zahrával trestný kop. Toho by si měl rozhodčí všimnout," upozornil po zápase na porušení pravidel jablonecký kouč David Horejš.

Usor trestňák v osmé minutě levačkou krásně proměnil na přední tyč, Hanuš se po míči natahoval marně. „Mám z toho velkou radost. Přišlo to po pár minutách zápasu. Rád dávám góly, jsem střelec. Chtěl jsem kopat ten přímý kop a trefil jsem se. Jsem moc šťastný," popsal svůj zásah pro web Slavie šťastný střelec, který se v nejvyšší soutěži trefil vůbec poprvé.

„Postavil si to tak, kde mu to vyhovovalo na levou nohu. Ruka byla úplně někde jinde, než se trestný kop zahrával," porovnal kouč pozici, kde Surzyn nešťastně horní končetinou od těla zblokoval přihrávku Usora na volného Schranze s místem přímého volného kopu.

„Všichni jsme v tu chvíli asi řešili červenou kartu, přiznám se, že jsem se o tom dozvěděl až po zápase. Vůbec ani nevím, jestli o tom vůbec někdo z nás věděl. Ale tohle si musí pohlídat rozhodčí, to není úplně na nás hráčích," podotkl jablonecký záložník Miloš Kratochvíl, který se svými parťáky stále čeká na první výhru.

„Ale vůbec se nechceme vymlouvat na rozhodčího! Řeším věci, které můžu ovlivnit, a to byl výkon mužstva. Myslím, že kluci dnes předvedli hodně dobrý výkon. Spíš mě zaráží, jak jsme se prezentovali před dvěma týdny s Bohemkou. Když vidím tyhle dva zápasy, hlava mi nebere, jak diametrálně odlišné zápasy to byly. Pro nás je samozřejmě nepříjemná věc, že jsme nebodovali, ale zase jsme podali výkon, který nás musí posunout, je na čem stavět," uzavřel Horejš.

Reklama