Hlavní obsah

Petrželovi blahopřáli Limberský i Michal David, ale slavnostní nálada dlouho nevydržela. Smolná prohra, smutnil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před jarní premiérou s Pardubicemi poblahopřáli záložníkovi Slovácka Milanu Petrželovi za účasti jeho nejbližších k rekordní pětistovce odehraných zápasů v nejvyšší soutěži ředitel Ligové fotbalové asociace Tomáš Bárta i šéf moravského klubu Petr Pojezný, avšak slavnostní atmosféra na hradišťském stadionu dlouho nevydržela. Favorit nečekaně podlehl po dramatickém závěru Východočechům 1:2.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Petržela ze Slovácka.

Článek

„Pro nás to byla hrozně smolná porážka,“ posteskl si po závěrečném hvizdu zklamaný Petržela. Jeho tým inkasoval nejprve na konci úvodní čtvrthodiny. „Byla to první pardubická šance. Vedoucí trefa dostala soupeře bohužel na koně. Docela těžce jsme se v první půli vraceli do zápasu. Pár střeleckých příležitostí jsme si vytvořili, avšak bohužel jsme nedotlačili balon do sítě,“ mrzelo ho.

Fotbalisté Slovácka po změně stran tlak ještě vystupňovali. Umocnilo ho vyloučení pardubického Mareše po druhé žluté kartě. „Když jsme v závěru v přesilovce přece jen srovnali na 1:1, necháme si hned poté dát v nastavení z brejku druhou branku,“ štvalo Petrželu.

Čtyřicetiletý bývalý reprezentant připustil, že to pro něj byl obrovský šok. Stejně tak jako pro jeho hradišťské parťáky i téměř pět tisíc diváků v hledišti. „Po vyrovnání jsem si říkal, že bychom mohli ještě strhnout vítězství na naši stranu. Ale dopadlo to bohužel zcela naopak. Na stadionu bylo najednou úplné ticho,“ povzdechl si.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Milan Petržela v zápase proti Pardubicím

V utkání, které mělo mít pro Petrželu podle původního scénáře slavnostní nádech, tak opustil hřiště už v 66. minutě, kdy ho vystřídal Mihálik. A po skončení duelu netajil velký smutek. „Moc jsem si samozřejmě přál hovořit o našem vítězství. Bohužel jsme na něj nedosáhli. Žádné oslavy mojí pětistovky tak nyní nepřipadají v úvahu,“ tvrdil okamžitě.

Byl připravený i na případnou kritiku náročného kouče Slovácka Martina Svědíka. „Možná mi teď dá sežrat, že se nám utkání nepovedlo. Ale já jsem pětistovku rozhodně v hlavě neměl. Stoprocentně jsem se soustředil na zápas,“ dušoval se Petržela, jemuž na videu před utkáním gratulovala řada osobností včetně nerozlučného kamaráda z Plzně Davida Limberského a zpěváka Michala Davida.

Půltisícovku odehraných střetnutí v tuzemské první lize završil jako dosud jediný na konci podzimu v Mladé Boleslavi. Hradišťský klub si ocenění schovával až na první jarní duel před domácím publikem. „Utkání pro nás nedopadlo dobře, takže je asi pozitivní, že to mám za sebou a bude se hovořit a psát už zase o něčem jiném,“ pokrčil Petržela rameny.

Nevydařené vykročení do jarních bojů, v nichž je cílem Slovácka zajistit si účast v evropském poháru, budou chtít hradišťští fotbalisté napravit za týden v prestižním krajském derby ve Zlíně. „Dobře víme, jak jsou tyto zápasy našimi fanoušky ostře sledované. Uděláme tam maximum pro vítězství,“ předsevzal si.

Reklama