Hlavní obsah

Petrželu potěšil Drobisz na lavičce. Příště už budu zase ten starý dědek já, směje se záložník Slovácka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepodali zdaleka optimální výkon, ale roli favorita před svými fandy naplnili. Fotbalisté Slovácka si domácím vítězstvím v  ligovém utkání 3:1 nad poslední Karvinou upevnili v  tabulce nejvyšší soutěže čtvrtou příčku a hradišťský záložník Milan Petržela netajil spokojenost především s  tříbodovým ziskem.

Foto: fcslovacko.cz

Spokojený Milan Petržela...

Článek

Tým z Uherského Hradiště si pojistil čtvrtou příčku s devítibodovým náskokem na Ostravu, která má utkání k dobru.

Jak se vám zápas zamlouval?

Byl hodně bojovný. Moc pohledná hra to asi nebyla, ale na druhé straně bylo k vidění dost šancí. Hlavně na naší straně. Z tohoto pohledu to bylo tudíž docela zajímavé střetnutí.

Posedmé v řadě jste bodovali, takže už se hodně blížíte výtečné podzimní formě?

To, že teď pravidelně bodujeme, nás hrozně těší. Je to pro nás nesmírně důležité. Herně nám to ovšem na jaře občas stále drhne. To byl i případ zápasu s Karvinou, v němž jsme sice rychle vstřelili vedoucí gól, ale ani já, ani někteří další kluci, jsme se necítili zrovna nejlíp. Je ovšem skvělé, že i taková utkání dokážeme dotáhnout do úspěšného konce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Petr Reinberk ze Slovácka, Lukáš Bartošák z Karviné a Milan Petržela ze Slovácka.

Co jste říkal na to, že kouč Svědík stáhl už po devíti minutách střídajícího Ljovina?

To si s ním určitě trenér podrobně rozebere, proč ho tak záhy ze zápasu zase vyndal.

Vzhledem ke zraněním brankářů Nguyena a Fryštáka usedl na lavičku v roli náhradního gólmana pětačtyřicetiletý Petr Drobisz, který už trénuje ve Slovácku brankáře mládežnických družstev...

Je to klubová ikona. Kdyby Petr musel do brány, určitě by to zvládl. A mě potěšilo, že jsem nebyl tentokrát v zápise o utkání nejstarším fotbalistou. Škoda, že to asi bylo jen jednou. Příště už budu zřejmě zase ten starý dědek já. (smích)

Pro nadcházející duel na Spartě se vám vykartovali kapitán Kadlec a záložník Daníček. Je to problém?

Trochu ano. Bude to samozřejmě citelné oslabení. Určitě ale máme natolik kvalitní kádr, abychom je nahradili.

Těšíte se do Prahy na Letnou?

Jasně. Zahrát si na takovém stadionu je vždycky svátek. Jsme připraveni rozdat si to se sparťany jako rovný s rovným, a když pánbůh dá, tak si třeba odvezeme tři body.

Reklama

Související témata: