Hlavní obsah

Karviná - Plzeň 1:1Plzeň jen remizovala v Karviné, která padla na dno tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Lingr 1 : 0
68. Krmenčík 1 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Plzně v 17. kole první ligy remizovali 1:1 na hřišti Karviné a promarnili šanci snížit ztrátu na vedoucí Slavii. Západočeši prohrávali od 16. minuty po zásahu Ondřeje Lingra a alespoň bod jim po přestávce zajistil Michael Krmenčík.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Joel Kayamba z Plzně a Marek Janečka z Karviné.

Článek

Viktoria tak nevyužila sobotního zaváhání Slavie, která hrála 0:0 v Olomouci, a na obhájce titulu ztrácí jedenáct bodů. Domácím naopak vyšla premiéra pod novým trenérem Jurajem Jarábkem a po pěti zápasech se dočkali bodu i vstřelené branky. Karviná se však i přesto propadla na poslední místo tabulky.

Slezané proti favoritovi začali nebojácně a už ve třetí minutě střílel nad Dreksa. Po čtvrthodině hry už se ale domácí dočkali. Ba Loua nacentroval do vápna, kde Lingr přetlačil Hejdu s Řezníkem a prvním gólem v sezoně otevřel skóre. Karviná se dočkala branky po 549 minutách.

Karviná byla i nadále aktivní a Plzeň do šancí nepouštěla. Hosté se tak ke slovu dostali až po přestávce, ale Hejda při střele uklouzl a zamířil pouze do připraveného brankáře Pastornického. Poté mimo hlavičkoval Krmenčík, ale chuť si spravil o čtvrt hodiny později.

V 68. minutě se po Kalvachově centru dostal k míči Krmenčík a vyrovnal. Plzeň byla blízko druhé brance, ale s Kopicovou ránou si skvěle poradil Pastornický. Z následného rohu sřílel zblízka Krmenčík, ale nad. Šance měla i Karviná, ale Vukadinovičovi se při nadějném brejku zamotal míč mezi nohy.

Karviná se tak na osmý pokus dočkala prvního bodu proti Plzni, která naopak potvrdila, že není v nejlepším rozpoložení. Západočeši totiž z posledních šesti kol vyhráli jen dvakrát.

17. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Viktoria Plzeň 1:1 (1:0)
Branka: 16. Lingr - 68. Krmenčík. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Podaný - Berka (video). ŽK: SMrž, Ndefe - Kayamba, Kovařík, Řezník, Hejda. Diváci: 3718.
Karviná: Pastornický - Ndefe, Dreksa, Rundič, Čonka - Ba Loua, Smrž, Janečka (74. Vukadinovič), Lingr - Bukata (66. Hanousek) - Petráň (83. Petkov). Trenér: Jarábek.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hloušek - Kalvach, Procházka (63. Chorý) - Kayamba (63. Kovařík), Čermák (87. Janošek), Kopic - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: