Hlavní obsah

Plzeň - Slovácko 3:1Plzeň na úvod nadstavby porazila Slovácko, dva góly dal Beauguel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Beauguel 1 : 0
35. Cicilia (penalta) 1 : 1
35. Sýkora 2 : 1
75. Beauguel (penalta) 3 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Plzně v prvním kole ligové nadstavby ve skupině o titul zvítězili doma nad Slováckem 3:1 především díky dvěma gólům a asistenci Jeana-Davida Beauguela. Viktoria v nejvyšší soutěži porazila soupeře z Uherského Hradiště počtvrté za sebou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně (vpravo) slaví branku proti Slovácku.

Článek

Západočeši prodloužili ligovou sérii bez porážky na 18 zápasů a poskočili do čela neúplné tabulky o dva body před mistrovskou Slavii, která se od 19:00 utká s Hradcem Králové. Slovácko je nadále čtvrté.

Beauguel otevřel skóre v šesté minutě. Hostující Rigino Cicilia odpověděl z penalty, ale ještě před pauzou Plzni vrátil náskok Jan Sýkora. Beauguel v 75. minutě přidal pojistku z pokutového kopu. Francouzský útočník se s 15 góly v ligové sezoně vyhoupl do čela tabulky střelců. Domácí několikrát výrazně podržel brankář Jindřich Staněk.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně slaví gól proti Slovácku.

Plzeňskému týmu vyšel začátek. Kalvach z přímého kopu obloučkem našel Beauguela a ten se prosadil hlavou. Hosté mohli rychle vyrovnat, ale Viktorii dvakrát podržel Staněk. Nejprve zneškodnil Reinberkovu hlavičku po rohu a následně tváří v tvář vychytal Jurečku, jenž svůj 100. ligový zápas gólem neoslavil.

Slovácko se dočkalo vyrovnání ve 29. minutě. Čermák v šestnáctce přišlápl Sadílkovi nohu a rozhodčí Klíma po kontrole u videa nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Cicilia. Rodák z Curacaa si v tomto ročníku nejvyšší soutěže polepšil na šest gólů.

Viktoria si za šest minut vzala vedení zpět. Beauguel si pohrál s bránícím Hofmannem a ideálně předložil míč volnému Sýkorovi. Ten zblízka nezaváhal, skóroval počtvrté v ligové sezoně a poprvé od prosincového utkání s Libercem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Rigino Cicilia ze Slovácka proměňuje penaltu proti Plzni.

Sýkora mohl zvýšit po hodině hry, ale tentokrát nepřekonal brankáře Nguyena. Domácí Staněk o chvíli později dalším skvělým zákrokem zastavil ránu Reinberka.

Jeho spoluhráč Daníček pak v pokutovém území fauloval střídajícího Chorého a nařízenou penaltu čtvrt hodiny před koncem proměnil Beauguel, jenž v posledních třech ligových duelech se Slováckem zaznamenal čtyři branky.

Plzeňští si vedení v klidu pohlídali a protáhli domácí ligovou šňůru bez porážky na 24 utkání. Slovácko venku nebodovalo podruhé za sebou.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:
Viktoria Plzeň - 1. FC Slovácko 3:1 (2:1)
Branky: 6. a 75. z pen. Beauguel, 35. Sýkora - 29. Cicilia z pen. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Antoníček - Ondráš (video). Bez karet. Diváci: 7213.
Plzeň: Staněk - Řezník, Santos, Hejda, Havel - Bucha, Kalvach - Sýkora (76. Kopic), Čermák (60. Chorý), Mosquera (82. Pernica) - Beauguel (82. Holík). Trenér: Bílek.
Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Tomič (46. Kalabiška), Havlík, Sadílek, Reinberk - Petržela (33. Holzer), Cicilia (77. Vecheta), Jurečka (77. Kohút). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: