Hlavní obsah

Plzeň přejela Spartu a kráčí za titulem. Slavia se stále drží v těsném závěsu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šlágr 3. kola skupiny o titul v nadstavbě fotbalové Fortuna liga dopadl lépe pro Plzeň, která na domácím stadionu zdolala Spartu poměrem 3:0. Všechny trefy padly již v prvním poločase, oba celky navíc vyfasovaly červenou kartu. Na případné zaváhání Viktorie čekala Slavia Praha, které se proti Slovácku rovněž povedlo zvítězit 3:0. Sešívaní tak dvě kola před koncem nadstavbové fáze soutěže ztrácejí na vedoucí Plzeň dva body.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Srdjan Plavšič otevřel střelecký účet duelu Slavie proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté Plzně udělali další obrovský krok směrem k titulu. Viktorie si dokázala na vlastní půdě poradit se Spartou, která absolutně nezvládla první poločas a prohrála 0:3. Plzeň se poprvé prosadila již v osmé minutě, kdy po rohovém kopu udeřil Jean-David Beauguel. O třináct minut později se střelou o tyč trefil také Milan Havel a se Spartou to vypadalo bledě. Rozjetou Plzeň nezabrzdila ani červená karta pro Pavla Buchu, který v 26. minutě hasil slibně rozjetou akci soupeře.

Početní výhoda Spartě nepomohla. Naopak po zhruba třetině hry přišla další rána, tentokráte se po standardní situaci prosadil obránce Lukáš Hejda. Pražané se ve druhém dějství sice snažili s výsledkem něco udělat, druhé žluté kartě ale neunikl Ladislav Krejčí mladší, který svým vyloučením srovnal počet hráčů na hrací ploše. Plzeň si zbytek zápasu pohlídala a získala veledůležité tři body.

Klíčové body počítá také pražská Slavia. Pražané svedli náročnou bitvu se Slováckem, kterou nakonec urvali ve svůj prospěch. O první branku se zapříčinil Srdjan Plavšič, který ve 29. minutě potrestal chybu soupeře. Slovácko ve druhém dějství pořádně kousalo, na brankáře Mandouse si však ani jednou nepřišlo. Místo toho udeřili domácí, konkrétněji Ibrahim Traoré, který hlavou zamířil naprosto přesně. Střelecký účet zápasu poté uzavřel Ondřej Lingr.

Tabulka se tak ani po 3. kole nadstavbové části skupiny o titul nezměnila. Vedoucí Plzeň drží před druhou Slavií náskok dvou bodů, do konce soutěže zbývají poslední dvě kola.

Výsledky nadstavby fotbalové ligy
Pátek
Finále skupiny o umístění - 1. zápas:
Olomouc - Mladá Boleslav 1:2
Sobota
Skupina o titul - 3. kolo:
Ostrava - Hradec Králové 3:1
Skupina o záchranu - 3. kolo:
Teplice - Jablonec 0:1
Pardubice - Karviná 2:0
Zlín - Bohemians 1:4
Neděle
Skupina o titul - 3. kolo:
Plzeň - Sparta 3:0
Branky: 9. Beauguel, 21. Havel, 35. Hejda
Slavia - Slovácko 3:0
Branka: 29. Plavšič, 75. Traoré, 84. Lingr

Reklama

Související témata: