Hlavní obsah

Plzeň půjde do generálky bez kapitána. Co se přihodilo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán mimo hru. Fotbalová Plzeň půjde do úterní generálky na novou sezonu proti Besiktasi Istanbul (od 16.00 v rakouském Kufsteinu) bez svého kapitána Lukáše Hejdy. Zkušený stoper a jeden z hlavních strůjců mistrovského tažení v uplynulém ligovém ročníku, odkulhal z tréninku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Hejda z Viktorie Plzeň během utkání se Slavií Praha.

Článek

„Lukáš měl na tréninku menší zdravotní problém, po dohodě s lékaři má individuální program," řekl Sport.cz tiskový mluvčí Viktorie Václav Hanzlík. Hejda během tréninku špatně došlápl. Odkulhal ze hřiště, trénink nedokončil. Okamžitě se mu začali věnovat lékaři a fyzioterapeuti. Jejich prvotní odhad je pro Plzeň příznivý, Hejda by měl být zpátky na trávníku v řádu dnů.

Vzhledem k blížícím se bojům o Ligu mistrů (první duel 2. předkola odehraje Plzeň 20. července na půdě lepšího z dvojice HJK Helsinky/RFS Riga) je pochopitelné, že viktoriáni chtějí dát Hejdu co nejdřív do kupy. I proto dostal pro úterní závěrečný zápas letní přípravy volno. „Lukáš vynechá generálku, po ní by se měl vrátit do plného tréninku," podotkl Hanzlík.

Úřadující mistři se po duelu s Besiktasem vracejí do Plzně, po dvou dnech volna se sejdou k tréninku v pátek dopoledne. Pokud půjde všechno podle plánu, Hejda by na něm neměl chybět.

Reklama

Související témata: