Hlavní obsah

Už žádné hostování, chci zůstat v Plzni! Ofenzivní univerzál motá trenérům Viktorie hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest zápasů, čtyři góly. Ofenzivní univerzál Ondřej Mihálik se v letní přípravě úspěšně pere o stálé místo v kádru Plzně. Svojí produktivitou a výkony jasně říká: na žádné hostování už nechci.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Ondřej Mihálik (vlevo) oslavuje s Matejem Trusou gól vstřelený Slovanu Bratislava.

Článek

Westendorf (od našeho zpravodaje) - „Konkurence ve Viktorce je obrovská. Přišel jsem makat a bojovat o to, abych se v kádru pro příští sezonu udržel. Nezbývá než na každém tréninku dokazovat, že sem patřím. Jsem samozřejmě rád, že mi to tam v přípravě padá," uvedl Mihálik po přípravě se St. Truidenem, ve které zaznamenal jediný gól Plzně. Předtím se trefil v duelech s Klatovy, Karlovými Vary a proti Slovanu Bratislava.

Do Doosan Arény přišel za kouče Pavla Vrby v létě 2019 z druholigového nizozemského AZ Jong. Pevnou pozici si ale nevybojoval ani za Vrbova následovníka Ardiana Guľy. Před rokem pak zamířil na hostování do Českých Budějovic. Vedl si solidně, v uplynulém ligovém ročníku vstřelil za Dynamo čtyři góly, navíc zaznamenal šest asistencí. Teď se snaží dokázat trenérovi Michalu Bílkovi, že patří do plzeňského kádru.

„Stoprocentně bych rád zůstal v Plzni, zase s ní bojoval o titul. Ale je to jen na trenérech, jak se rozhodnou. Na mně je, abych pracoval a přesvědčil všechny, že na to mám," podotkl Mihálik.

„Ondra v přípravných zápasech prokázal, že je produktivní. Potřebujeme od něj ale větší zápal. Fotbalista je dobrý, ale chceme po něm, aby se do hry víc vtáhnul, víc bojoval a dřel. Když tohle zlepší, bude platný," doplnil kouč Bílek.

Mihálikovou parketou je pozice hrotového útočníka, v přípravě zatím nastupuje zkraje zálohy. Nové roli se přizpůsobuje výtečně. „V minulosti jsem skoro vždy kopal na hrotu, v Českých Budějovicích někdy i na podhrotu. Je pravda, že z křídla jsem toho moc neodehrál. V minulosti jsem tam ale občas hrával, takže neřeším, na jaké pozici nastoupím. Hlavně, když budu pro tým prospěšný," uvedl 25letý Mihálik, který prošel také nizozemským Alkmaarem a Jabloncem.

Rozšířit gólovou bilanci bude mít možnost v úterní generálce na novou sezonu, kdy se s Plzní postaví tureckému gigantu Besiktasi Istanbul. Po utkání se západočeský tým vrací z Rakouska domů, 20. července Viktorii čeká úvodní duel 2. předkola Ligy mistrů proti lepšímu z dvojice HJK Helsinky - RFS Riga.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články