Hlavní obsah

Plzeň v květnu rýžovala, ankety ovládli Čermák s Guľou

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně po koronavirové přestávce navázali na předchozí úspěšný start do ligového jara a uspěli v obou květnových zápasech. Nejprve vyhráli na hřišti Sparty 2:1 a posléze doma deklasovali Mladou Boleslav vysoko 7:1. Ocenění pro nejlepšího trenéra a hráče za měsíc květen proto patří právě Viktorii. Ocenění si vysloužili kouč Adrian Guľa a záložník Aleš Čermák.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Aleš Čermák z Plzně se raduje z gólu.

Článek

Jednou z hlavních tváří květnových výher Viktorie byl záložník Aleš Čermák, který v konečném součtu během dvou zápasů zaznamenal tři góly. Nasázel hattrick do sítě Mladé Boleslavi. Pětadvacetiletý středopolař se v sezoně dočkal druhého hattricku - první zaznamenal v počtu asistencí v 1. kole proti Olomouci, nyní se prosadil třikrát gólově.

Trenér Adrian Guľa vede Viktorii od jarní části a na čtyři výhry před přestávkou způsobenou koronavirem navázal úspěchy proti Spartě a Mladé Boleslavi. I díky nim tak jeho tým ztrácí na vedoucí Slavii osm bodů.

Čtyřiačtyřicetiletý slovenský trenér, který během své hráčské kariéry působil v Opavě, Jablonci či na Žižkově, získal ocenění pro nejlepšího trenéra podruhé. Poprvé byl oceněn za únor.

Reklama

Související témata: