Hlavní obsah

Plzeň zdemolovala Bohemku a dotáhla se na Slavii. Slovácko zažilo šok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté si v sobotu pořádně zastříleli. V duelu 16. ligového kola doma deklasovali Bohemku 6:0 a bodově se alespoň do neděle dotáhli na vedoucí Slavii. O tři body na třetí pozici už zaostává Slovácko. Na jeho účet se totiž zrodila velká senzace v Českých Budějovicích, které v oslabení otočily zápas z 0:2 na 3:2. Olomouc v Ďolíčku rozstřílela Pardubice 5:1 a Baník veze ze Zlína jen bod za remízu 2:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Plzně během duelu s Bohemians Praha.

Článek
Fotogalerie

Plzeň tři kola po sobě nevyhrála, ale tentokrát si spravila chuť. Šestigólový nášup Bohemce rozložila rovnoměrně do obou poločasů. Viktoria v lize dosáhla nejvyšší výhry od loňského prosince, kdy rozdrtila Teplice 7:0. Bohemians venku popáté za sebou nevyhráli a zůstávají na dvanácté pozici.

Slovácko naposledy zostudilo Spartu (4:0) a slavilo sedmou výhru z osmi zápasů. Na jihu Čech se dlouho odvíjelo vše podle předpokladů, hosté vedli krátce po přestávce 2:0, a to ještě Jurečka neproměnil penaltu. Zlom paradoxně nastal po vyloučení domácího Hory. Krátce poté snížil Valenta a znejistělému favoritovi pak zasadil dva smrtící údery Bassey.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fortune Bassey z Českých Budějovic oslavuje saltem vyrovnávací branku proti Slovácku

Roli favorita nepotvrdil naplno ani pátý Baník, který ve Zlíně sice dvakrát vedl, ale po vyrovnávací brance Procházky v závěru se musel spokojit jen s bodem. Ostrava nicméně už pět kol za sebou neprohrála. Zlín z posledních deseti duelů vyhrál jediný a je jedenáctý.

Pardubice si sice naposledy připsaly v Teplicích první výhru po devíti kolech, tentokrát ale v pražském azylu schytaly od Sigmy debakl. Olomouc tak slavila výhru po pěti kolech a vyšvihla se alespoň dočasně na šestou příčku, Pardubice zůstávají čtrnácté.

Program 16. ligového kola fotbalové Fortuna ligy:
Sobota
České Budějovice - Slovácko 3:2
Branky: 72. Valenta, 82. Bassey, 85. Bassey - 19. Kalabiška, 52. Sadílek
Zlín - Ostrava 2:2
Branky: 18. Tkáč, 86. Procházka - 16. Almási, 52. Azevedo (z pen)
Pardubice - Olomouc 1:5
Branky: 16. Tischler - 13. Růsek, 24. Zmrzlý, 49. Poulolo, 68. Gonzalez, 79. Látal
Plzeň - Bohemians 6:0
Branky: 10. Pernica, 31. Kopic, 36. Mosquera, 62. Bucha, 64. Sýkora, 79. Kayamba
Neděle
15:00 Hradec Králové - Karviná
15:00 Slavia - Teplice
15:00 Jablonec - Mladá Boleslav
18:00 Sparta - Liberec

Reklama

Související témata: