Hlavní obsah

Plzeňský kouč Guľa: Je důležité, že jsme po karanténě naskočili do ligy úspěšně!

Praha

Fotbalová Plzeň navázala i po karanténě na vítěznou šňůru, v nedělním duelu 25. kola porazila po výborném výkonu 2:1 České Budějovice. Trenér Viktorie Adrian Guľa nebyl spokojený pouze s nízkou produktivitou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu v utkání 25. kola proti Českým budějovicím. Třetí zprava autor branky Šimon Falta.

Článek

„Je důležité, že jsme po pauze naskočili do ligy úspěšně. Kluci si před karanténou věřili, doufám, že nás úspěch s Budějovicemi zase nakopne. Myslím, že zejména první dvacetiminutovka snesla z naší strany přísná kritéria," pochvaloval si Guľa. „Je škoda, že jsme nedali první gól dřív. Pak namísto stavu dva nula soupeř před přestávkou vyrovnal. Nakonec se nám podařilo vstřelit vítězný gól," uvedl slovenský kouč.

Cesta jeho týmu k výhře ale mohla být mnohem klidnější. Viktoriáni spálili několik šancí, třikrát nastřelili břevno nebo tyč. „Samozřejmě, gólů mělo být víc, šance na to byly. Měli jsme ale i smůlu, míče se od tyčí odrážely do hřiště. Chceme vyhrávat i vyšším rozdílem, ale triumfu nad Dynamem si moc vážíme," podotkl Guľa.

V prvním poločase se parádním volejem blýskl Kalvach, jenže těsně před pauzou hosté z ojedinělého protiútoku vyrovnali. Ve vzdušném souboji se přes Ba Louu prosadil Novák. „Jednalo se o finále celé akce, šlo udělat víc už v jejím úvodě. V koncentraci a kompaktnosti. Musíme to řešit s celým týmem," uvedl plzeňský trenér, kterého těšilo, že mužstvo dokázalo být aktivní po celý zápas.

„Chyběl nám ale klid a rozvaha v koncovce. Projevil se na tom asi fakt, že jsme delší čas nehráli. Kluci se ale do koncovky pořád tlačí, což je důležité," prohlásil Guľa. Plzeň zlomila zápas výsledkově po přestávce druhým gólem Falty, kterému parádně přihrál Ba Loua.

„Kluci na vyrovnání skvěle zareagovali. Byli kldiní, trpěliví. Solidně zahrál celý tým, což mě moc těší. Teď už ale musíme přepnout na středeční čtvrtfinále MOL Cupu s Libercem," dívá se Guľa k pohárovému duelu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice