Hlavní obsah

Plzni přibývají zranění, po Klimentovi je mimo hru Kopic. Snad to nebude vážné, modlí se Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další opora z kola ven. Fotbalová Plzeň se těší z postupu do Ligy mistrů i z další ligové výhry, ve středečním duelu se Slováckem (3:0) však ztratila Jana Kopice. Dvaatřicetiletý záložník odstoupil kvůli svalovému zranění.

Nepříjemnost pro trenéra Michala Bílka. Kopic má svalové zranění a potíže mají i další Video: Sport.cz

 
Článek

„Je to pro nás nepříjemnost. Kopi má svalové zranění, uvidíme po vyšetřeních, jak vážné bude," uvedl trenér Viktorie Michal Bílek, který navíc o přestávce navíc stáhl ze hry útočníka Tomáše Chorého. V nominaci na utkání chyběl záložník Lukáš Kalvach.

„Kalvach měl menší zdravotní problémy, raději jsme mu dali volno, aby se dal dohromady. Ale nejde o nic vážného. Chorase (Chorého) trošku tahal sval, nechtěli jsme riskovat, proto jsme ho střídali," podotkl Bílek.

Na Viktorii se zřejmě projevuje náročný program. Od 20. července už odehrála 11 zápasů. „Kopi hrál v sobotu v Českých Budějovicích pětatřicet minut, duel se Slováckem byl až čtvrtý den, což by na regeneraci mělo stačit. Snad se zdravotní stav hráčů nebude horšit. Svalové problémy už má Kliment, teď přibyl další hráč. Jsou to nepříjemnosti, proto jsme chtěli široký kádr. Šanci dostanou zdraví hráči," prohlásil Bílek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Stanislav Hofmann ze Slovácka, Adam Vlkanova z Plzně.

Jak složitá je rotace sestavy, aby hráči neztratili rytmus a zároveň aby se v porci zápasů nezavařili? „Hrajeme od začátku sezony každé tři, čtyři dny. Většina kluků dostává šanci, sestavu měníme. Pozitivní je, že zatím máme dobré výsledky. Jsem rád, že máme tak široký, kvalitní kádr. Třeba N'Diaye teď nastoupil na podzim teprve podruhé, zápas zvládl solidně. Ukázal, že s ním můžeme počítat. Stejně tak Bassey, který šel do druhé půle. Těší mě, že ti, co pravidelně nenastupují, podali dobrý výkon," pochvaloval si plzeňský kouč.

Vzhledem k účasti v Lize mistrů pojedou Západočeši v náročném režimu až do konce podzimu. Bílek připustil, že příchodem záložníka Adama Vlkanovy plzeňské posilování skončit nemusí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek v akci

„Nevylučuji příchody ani odchody. Nemáme teď v hlavě, že bychom někoho rychle udělali, ale ve fotbale se může stát cokoliv. Spíš je ale pravděpodobnost, že kádr zůstane stejný, co se týká příchodů," doplnil Bílek, který do základní sestavy proti Slovácku zařadil čerstvou posilu Adama Vlkanovu, přestože přestup z Hradce Králové klub oficiálně oznámil 5 hodin před výkopem. Český reprezentant se odvděčil za důvěru bleskově, v 42. vteřině přihrál na gól Kopicovi.

„Jakmile jsem se dozvěděl, že Adam přijde, byl jsem rozhodnutý, že půjde od začátku. Chtěl jsem ho vidět v těžkém zápase. Na pozici podhrota odvedl velmi dobrý výkon. Očekáváme od něj, že bude produktivní což potvrdil asistencíl. Navíc přidal další zajímavé momenty. Bylo dobře, že šel na hřiště rovnou, neměl s tím problém," pronesl Bílek.

K trefě Kopice přidalo jeho mužstvo Buchou a Mosquerou další dva góly a dokráčelo k hladké výhře. Přitom Slovácko mělo mnohem vyšší držení míče, vytvořilo se i místy tlak. „Rychlá branka byla obrovským povzbuzením, ale naši taktiku neovlivnila. Slovácko mělo chvílemi míč v držení víc, ale my jsme byli nebezpečnější. Naše produktivita byla výborná," doplnil Bílek.

Reklama