Hlavní obsah

Vlkanovovo skvělé entrée: asistence za 42 vteřin! Jsem rád, že mě hodili do vody, řekla posila Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snový start. Ve středu v poledne jeho příchod Plzeň oficiálně potvrdila, večer už posila z Hradce Králové, záložník Adam Vlkanova, vyběhl do ligového šlágru se Slováckem. S číslem 88 odehrál 69 minut. Měl pohádkové entrée, ve 42. vteřině přihrál na gól Kopicovi. Viktoria i díky nejrychlejší brance této ligové sezony zvítězila 3:0.

Hektický den Adama Vlkanovy. Jsem rád, že mě hodili do vody, říká nová posila PlzněVideo: Sport.cz

 
Článek

„Hrálo se mi dobře. Pomohla mi přihrávka na gól v první minutě, uvolnily se mi nohy. Jsem moc rád, že můj první zápas Plzni takhle dobře vyšel," rozplýval se Vlkanova. Sedmadvacetiletý borec, který v Doosan Aréně podepsal smlouvu na tři roky, a za něhož Západočeši zaplatili údajně 13 milionů korun, se v utkání blýsknul ještě několikrát. Po přestávce například zkusil přelobovat brankáře Slovácka z vlastní poloviny, míč skončil kousek vedle tyče. V 69. minutě vystřídal, plzeňští fanoušci ho vytleskali.

Sotva jste v Plzni vybalil kufry, už máte za sebou premiéru. Čekal jste, že proti Slovácku vyběhnete od první minuty?

Byl jsem rád, že jsem mohl hned nastoupit. Lepší je být vhozený do vody, než čekat a přemýšlet, kdy premiéra přijde. Měl jsem hektickou středu. Ráno mediální povinnosti - focení a rozhovory. Potom jsem s trenéry probíral taktiku, říkali mi, co ode mě očekávají. Bylo toho hodně. Cítil jsem se ale na hřišti dobře, určitě tam ale byly věci, které se dají zlepšit.

„Jakmile se přestup zrealizoval, byl jsem rozhodnutý, že Adam nastoupí od začátku. V úterý s námi poprvé trénoval, měli jsme pak spolu kratší sezení. Předpokládal jsem, že pro něj nebude problém naskočit. Očekáváme od něj, že bude produktivní, což splnil. Nahrál na gól, měl tam i další zajímavé momenty."
Trenér Plzně Michal Bílek o premiéře Vlkanovy

Jaké?

Měl jsem pár ztracených míčů, občas jsem mohl lépe napadat soupeře.

Blýsknul jste naopak lobem z poloviny hřiště.

Čekal jsem, že rozhodčí asi pískne faul, tak jsem to zkusil. Možná bych se ale o lob pokusil stejně. Šlo spíš o takovou zkoušku, míč skončil metr vedle.

Jak vám sedí plzeňský styl? Hrál jste na podhrotové pozici, v Hradci jste spíš operoval na krajích.

Myslím, že ve hře má Plzeň hodně společného s Hradcem. Na této pozici jsem hrával, není to pro mě velká změna. Je mi úplně jedno, jestli nastoupím zleva, zprava nebo uprostřed. Budu hrát tam, kam mě budou trenéři potřebovat.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Vlkanova z Plzně a Jan Kalabiška ze Slovácka.

Vítáte, že pro vás skončilo období nejistoty a konečně máte jasno, kde budete další roky hrát?

Stoprocentně. Jsem šťastný, že jsem v Plzni. Ve velkém klubu. Jsem tu necelé dva dny, vidím obrovský rozdíl ve věcech kolem. Posunul jsem se výš, což jsem chtěl. Doufám, že se bude dařit týmu i mně.

Vybral jste si číslo 88. Proč?

Osmička, kterou nosil David Limberský, je vyřazená. Tak jsem si jednu osmičku přidal.

Před rokem na jaře jste hrál druhou ligu, v úterý poletíte s Viktorií do Barcelony k utkání Ligy mistrů. Uvědomujete si, jak vaše kariéra letí vzhůru?

Je to rychlé. Jako malý kluk jsem měl dva sny. Dostat se do reprezentace, což se mi nedávno splnilo. A zahrát si Ligu mistrů. Můžu jen poděkovat klukům, kteří ji vybojovali. Já se pokusím jim to na hřišti vrátit.

Dokážete si představit, co vás na Camp Nou čeká?

Myslím, že si zaběháme hodně bez balonu. Ale i takové zápasy se dají vyhrát.

Reklama

Související témata: