Hlavní obsah

Byli jsme jako klauni, banda kluků, kteří si přišli zahrát! Kouč Slovácka těžce vydýchává prohru v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už se z toho stává komplex. Trenér Martin Svědík aby měl nervy ze železa. Jakmile se Slováckem dorazí do Plzně, po zápase je namíchnutý na míru nejvyšší. Po středeční prohře 0:3 jakbysmet. „Je to v Plzni pořád stejné. Tohle je pro nás ostuda, hodně se zlobím," kabonil se Svědík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík byl po utkání hodně zklamaný

Článek

Jak si vysvětlujete, že z Plzně odjíždíte s vysokou porážkou?

Měli jsme šílený začátek. Strategii, se kterou jsme do zápasu šli, porušíme za minutu. Nerespektujeme a ignorujeme, co si řekneme a nabídneme Plzni gól. To jsme potom jako klauni z cirkusu, když se nedokážeme stoprocentně připravit.

Přičítáte to nekoncentrovanosti?

O našem týmu se říká, že je zkušený. Mně připadalo, že jsme banda kluků, kteří si přišli zahrát. Rychlý gól jednoznačně vyplynul z nekoncentrace na utkání. Bohužel už podruhé v řadě. Můžeme si říkat, že jsme postupem do Konferenční ligy udělali úspěch, ale ten je rychle pryč. Tady je teď česká liga! Hráči si musejí uvědomit, že dostat pět gólů za dva zápasy je moc. Budu jim muset důrazněji říct, že takhle ne. Někteří musejí přidat ve výkonech a v zodpovědnosti k týmu.

Přitom jste měli vyšší držení míče, než soupeř.

Trápí nás finální fáze. O víkendu s Libercem jsme předvedli v šestnáctkách stejnou nekvalitu. Horší je, že góly dostáváme. Plzeň nám dala lekci z produktivity. Čtyřikrát vystřelila na bránu, dala tři góly. Co potom chceme hrát? Je třeba se hodně rychle vzpamatovat.

„Chtěli jsme co nejdéle držet nulu vzadu, bohužel jsme bleskově inkasovali. Tohle je posadilo na koně. Musíme si spoustu věcí vyříkat, takhle to dál nejde. V lize nám nesmí ujet vlak. Ve druhém poločase jsem chtěl v šestnáctce Plzně přehodit Hejdise (Hejdu), míč ho trefil do ruky. Ptal jsem se rozhodčího, proč nepísknul penaltu. Říkal mi, že Hejdis neměl rukou kam uhnout. Nevím, jak jsou nastavená pravidla. Asi si to dokáží sudí obhájit.“
Záložník Slovácka Milan Petržela o utkání v Plzni

Nevybíráte si v lize daň za postupy v pohárových předkolech?

Řeči, že hrajeme poháry, neberu. Vždyť jsme dneska stáli proti účastníkovi Ligy mistrů! To samé nás čeká v neděli se Slavií. Uhráli jsme ostudný výsledek, budu se hodně zlobit.

Zlobil jste se už o přestávce?

Hráčům nechávám vždycky čas, aby si k průběhu první půle řekli něco sami. Hodně jsem si promýšlel, co jim řeknu. Důrazně jsem ji sdělil, že předzápasové pokyny jsou z nějakého důvodu. Ale pokud je budeme takhle ignorovat, nemá cenu si příště už nic říkat.

Vyvodíte z posledních dvou nepovedených zápasů důsledky v podobě změn v sestavě?

Tím, že máme náročný program, sestava stejně rotuje. Stavíme ji tak, abychom některé kluky nepřetížili. Někteří si vybudovali silné postavení v letní přípravě, ale utkáním v Plzni ho ztratili. Zkrátka, přednost bude mít ten, kdo bude plnit úkoly pro tým.

Spoléháte se, že si to vyříkají hráči mezi sebou?

Většinou jsem v kabině zlej já. Měli by si říct, že tudy cesta nevede. Pokud si tohle neřeknou, je něco špatně. V lize už musíme pořádně zabrat. Ve čtyřech zápasech ze šesti jsme prohrávali, asi si tedy někde ulevujeme.

Reklama