Hlavní obsah

Po 24 letech konec. Horejš popisuje kontroverzní odchod z Dynama i jednání s Jabloncem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když budeme počítat i působení ve druhé nejvyšší soutěži, byl David Horejš donedávna nejdéle sloužícím ligovým trenérem. V českobudějovickém Dynamu strávil 6,5 roku, přesto měl konec angažmá 44letého kouče hořkou příchuť. „24 let jsem tam prožil jako hráč a trenér, doufám, že jsem tam svou prací i nějakou stopu zanechal a pak vám řeknou akorát: Vraťte auto, odevzdejte věci, na shledanou...“ vypráví Horejš ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

David Horejš vypráví o kontroverzním odchodu z Českých Budějovic a jednání s Jabloncem.Video: Sport.cz

 
Článek

Zvěsti o jeho odvolání se nesly už delší dobu, nakonec na ně došlo na konci soutěže, tedy těsně před doběhnutím smlouvy. „To, že přišel ten konec hned po utkání, pro mě bylo překvapení, protože týden předtím jsme seděli, bavili se o tom, že i kdybychom vypadli, že budeme ještě trénovat," diví se trenér.

Sám prý měl přitom indicie, že je zájem o jeho pokračování v jihočeském klubu. „Pan majitel se mnou dvakrát seděl, řekl, že by byl rád, abych v klubu pokračoval. Že o mě určitě zájem má, ale nikdy mi žádnou smlouvu nenabídl," líčí někdejší ligový obránce.

Fotbalový pořad Sport.cz PŘÍMÁK, jehož hostem byl kouč David HorejšVideo: Sport.cz

„Ke konci už jsem byl rozhodnutý a věděl jsem, že asi i já budu potřebovat změnu. Proto jsem po posledním zápase zmiňoval, že to bylo mé poslední utkání, které jsem tam odtrénoval," dodává. Více najdete ve videu z pořadu Přímák, kde David Horejš hovoří o vyjednávání ohledně svého příštího angažmá.

Reklama

Související témata: