Hlavní obsah

Po direktu se na Slovácku nezvedli. Nic nebalíme, záchrana je stále reálná, tvrdí karvinský brankář Ciupa

Hned zkraje inkasovali, a i v dalším průběhu zápasu za domácími herně zaostávali. Fotbalisté Karviné padli v ligovém zápase v Uherském Hradišti se Slováckem 1:3 a zůstávají přišpendleni v tabulce nejvyšší soutěže na posledním místě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se radují z gólu.

Článek

„Obdrželi jsme hned na úvod tvrdý direkt. Dali jsme si nepochopitelný vlastní gól. Pořád jsme ale měli 87 minut na to, abychom s výsledkem něco udělali. Jenže jsme nebyli tak dobří, abychom si z Hradiště odvezli aspoň bod," uznává karvinský kouč Bohumil Páník.

Konstatoval, že jeho tým měl v utkání jen občasné solidní sekvence. „Jenže v útoku jsme se neprosazovali. V brance Slovácka stál nezkušený Borek, avšak my jsme na něj pořádně nevystřelili. Nepomohlo ani to, že jsme v pauze vyslali na hrot dva čerstvé útočníky. Slovácko má ovšem velmi kvalitní mužstvo. V defenzívě si počínalo velice zodpovědně. Nám se nedařily centry z krajních prostorů do soupeřovy šestnáctky. Nešlo o prudké míče. Borek je postahoval a rostlo mu sebevědomí," stýskal si trenér Slezanů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Bohumil Páník.

Až v závěru si Karvinští vynutili mírnou převahu. „Snížili jsme na 1:3 a dostali jsme se do další nadějné situace, z níž jsme mohli skórovat do prázdné branky. Bohužel jsme ji ale pokazili nepřesnou přihrávkou a zápas jsme nezdramatizovali," štve Páníka.

V podobném duchu hovoří i brankář Karviné Jiří Ciupa. „Zase jsme inkasovali hloupé góly. My jsme naopak mladíka Borka v hradišťské brance příliš neprověřili. Když jsme konečně vypálili mezi tyče, byl z toho gól. Padli jsme ale s výborným mančaftem. Slovácko nás sice nepřehrávalo nijak výrazně, avšak díky tomu, že záhy vedlo, mohlo hrát podstatně klidněji," ohlíží se za nepovedeným utkáním.

Karviná ztrácí na předposlední Pardubice, které mají nedělní duel na Slavii k dobru, sedmibodové manko. „Rozhodně nic nevzdáváme. Před námi je včetně nadstavby ještě sedm zápasů, v nichž se dá získat dost bodů. S Pardubicemi se střetneme ještě dvakrát. Nic není ztracené. Pro záchranu uděláme maximum. Je pořád reálná," věří Ciupa, že je stále ve schopnostech jeho celku posunout se aspoň na patnácté místo, které by znamenalo možnost uhájit příslušnost k elitní soutěži v baráži.

Reklama

Související témata: