Hlavní obsah

Po Sivassporu padla hodně kritická slova. Cením si, že jsme našli tvář, těší Trpišovského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kartáč zabral. Za nepovedený čtvrteční duel Konferenční ligy na půdě Sivassporu (1:1) se fanouškům omluvil sám boss Slavie Jaroslav Tvrdík, co proto dal hráčům trenér Jindřich Trpišovský. Reakce sešívaných? Českým Budějovicím nasázeli v neděli v Edenu šest gólů (6:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl oslavuje svůj druhý gól

Článek

„Po Sivassporu padla hodně kritická slova. Reakce týmu na čtvrteční zápas byla pro mě moc důležitá. Cením si, že jsme našli tvář," prohlásil Trpišovský.

Na hřišti jste jasně vládli. Šlo o snadné vítězství?

Snadné není nikdy nic. Výsledek musí být podložený výkonem, což se nám povedlo naplnit. Od prvního gólu se náš výkon stupňoval, do přestávky jsme přidali další dva. V aktivitě jsme pokračovali i ve druhé půli. Byli jsme produktivní, hráli jsme dostatečně rychle, nátlakově. Celkově jsme podali výborný týmový výkon.

Na výhře se dvěma góly podílel útočník Stanislav Tecl. Celkem má na podzim v lize na kontě už osm branek. Kde se v něm bere taková střelecká pohoda?

Momentálně cítí velkou důvěru. Ví, že je vysoká pravděpodobnost, že bude v základní sestavě. Jeho výkony jsou podobné jako v minulých sezonách, jen nedokázal být tak produktivní. Po odchodu některých hráčů navíc stoupla jeho pozice v mužstvu. Stal se z něj lídr, je nenahraditelný. Nejde jen o góly, ale Standa diriguje celé mužstvo. Jako dřív Souček, Bořil nebo Stanciu.

Tecl navíc dokáže branky také připravit. Proti Dynamu asistoval gólu Schranze, kterému pohotově hodil aut na malé vápno.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Ivan Schranz slaví druhou branku Slavie

Standa na hřišti vidí věci, které jiní nevidí. Umí prodat zkušenost. Jedna z věcí, kterou jsem na něm také vždy obdivoval, byla jeho připravenost. Přestože hrál někdy méně, pokaždé byl fyzicky připravený. Standa si přidává, chodí běhat do lesa. Zátěž si určuje podle vytíženosti v zápasech.

Po osmi úvodních kolech jste s Plzní odskočili zbytku ligy. Očekával jste takový scénář?

Tabulku v této fázi tolik nesleduju. Zajímají mě spíš naše výkony, koukám na zápasová data, na statistiky. Dvakrát jsme klopýtli. Zaslouženě s Hradcem Králové, na Slovácku pak souhrou určitých okolností. Nemusíme pokaždé zvítězit, ale musí tam být výkon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav tecl se raduje z branky

Co říkáte tomu, že Slavia 31 vstřelenými brankami v úvodních osmi kolech vytvořila rekord české ligy?

Cením si toho. Jen, ke konci jsem čekal, že budeme chtít pro Standu další hattrick. Tým je ale vysoce ofenzivní. Pokud jsme kvalitní a udržíme se na balonu, dokážeme si vytvořit tlak. Pokud ne, jsme nebezpeční sami sobě. Potřebujeme v tomto najít rovnováhu, potřebujeme se zlepšit ve venkovních zápasech.

Reklama