Hlavní obsah

Pokud se budou kopat takové penalty, bude jich moc, posteskl si Mucha po remíze v Jablonci

Hynek PreislerSport.czPrávo

Na jaře vezli z Jablonce do Uherského Hradiště tři body za přesvědčivou výhru 3:0 a i tentokrát mělo Slovácko na triumf dobře zaděláno. Stejně jako v únoru otevřelo skóre v poslední minutě prvního poločasu gólem do šatny, tentokrát však zelenobílí dokázali vyrovnat před koncem z pokutového kopu na konečných 1:1. Hosté proti penaltě protestovali marně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Sudí Jan Petřík odpískal penaltu ve prospěch Jablonce, Slovácku se jeho verdikt nelíbil.

Článek
Fotogalerie

„Druhý poločas byl z naší strany trochu opatrnější, víc jsme zalezli. Z naší strany nebyl optimální a vyústilo to v penaltu, kdy po trochu teatrálním pádu domácího Doležala rozhodčí neváhal a písknul penaltu. Pro nás škoda, jde o ztrátu dvou bodů," litoval útočník Václav Jurečka, který těsně před pauzou zmrazil domácí úvodním gólem, kdy hlavičkoval přesně k tyči.

Sudí Jan Petřík ukázal na penaltovou značku v 74. minutě, kdy míč do šestnáctky vrátil Pleštil a domácí Doležal se po souboji o míč ocitl na zemi po faulu Kadlece. Penaltu suverénně proměnil Tomáš Čvančara.

„Viděl jsem souboj ve vápně asi tří čtyř hráčů, ale těžko se to z lavičky posuzuje, zpomaleně jsem to ještě neviděl. Ale co mi říkali hráči, rozhodčí penaltu hned písknul s tím, že se v tomhle případě na VAR ani nepotřebuje podívat. Asi si byl stoprocentně jistý a musel vidět stoprocentní faul, takže v tom případě penalta byla. Ale kluci si nebyli ani jistí, kdo fauloval... Pokud se budou pískat takové penalty, bude jich moc," popsal jeden z klíčových momentů asistent Josef Mucha, který na lavičce zastoupil potrestaného Martina Svědíka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Slovácka Mucha dostává žlutou kartu od rozhodčího Jana Petříka.

„V prvním poločase jsme přežili dva závary. Jednou nám pomohl VAR, když jsme dostali gól z ofsajdu, a pak břevno. Od té doby jsme přidali. Sám jsem měl jeden únik, který jsem mohl vyřešit trochu lépe. Pak jsem však gól dal," popsal branku do šatny, kdy hlavou poslal míč přesně na zadní tyč. Paradoxně šlo o nejméně nebezpečnou akci hostů v úvodní části.

„Někdy to tak je. Máte vyložené šance a nespadne vám tam nic, pak je nějaký náznak a máte štěstí. Vyplatilo se mi, že jsem byl aktivní. Byla tam i trocha štěstí, přiznávám, pro nás však důležitý gól," pověděl Jurečka.

„Do utkání jsme vstoupili dobře, odehráli jsme dobrý první poločas. Měli jsme tři velké brankové šance, soupeř míč snad dvakrát odvracel z brankové čáry. Dali jsme sice branku před poločasem, ale zasloužili jsme si vést větším rozdílem," dodal Mucha. Nestalo se však a jednogólové manko domácí po pauze dokázali srovnat.

Reklama

Související témata: