Hlavní obsah

Pokuta. Vrba zná trest za vhození lahve mezi diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rozparádil se. Bývalý kouč české reprezentace hodil mezi diváky plastovou lahev. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) proto zahájila s trenérem Baníku Ostrava Pavlem Vrbou řízení a za nesportovní chování v utkání pátého kola první ligy v Jablonci ho potrestala pokutou 20 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba v akci.

Článek

Uhráli na Střelnici bod. Pavel Vrba vyrovnání Jiřího Klímy z 85. minuty na konečných 1:1 emotivně oslavil tak, že na tribunu vhodil lahev s vodou. Podle svých slov nikoho netrefil.

"Skončila na prázdné sedačce, sledoval jsem její let," ujistil. "Naštěstí tribuny nebyly plné, ale možná půjdu k soudu. Pojedu sem za týden na výslech, i když se nic nestalo," dodal osmapadesátiletý trenér ironicky, který teď zaplatí 20 tisíc korun.

Vrba vs. novináři. Diskuse v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Komise si posvítila také na vyloučené hráče. Jablonecký Tomáš Malínský dostal trest na tři soutěžní utkání za to, že v Teplicích bezohledně atakoval domácího brankáře. Stop na dvě utkání vyfasoval pardubický Bernardo Da Rosa, jednou si nezahrají David Broukal (České Budějovice), Filip Novotný (Hradec Králové) a Vladimir Jovovič (Jablonec). Posledně jmenovaný navíc dostal zápas navrch za čtyři žluté karty a pokutu 5 tisíc korun za neukázněné chování při odchodu z hrací plochy po vyloučení.

Kluby pak zaplatí pokuty za chování svých fanoušků - Zbrojovka Brno 90 tisíc, Slovácko a Slavia 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články