Hlavní obsah

Další problém pro Vrbu. Disciplinárka bude řešit jeho úlet

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) zahájila řízení s trenérem Baníku Ostrava Pavlem Vrbou za nesportovní chování v utkání pátého kola první ligy v Jablonci. Bývalý kouč Plzně nebo české reprezentace hodil mezi diváky plastovou lahev.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Pavel Vrba.

Článek

Vrba vyrovnání Jiřího Klímy z 85. minuty na konečných 1:1 emotivně oslavil tím, že na tribunu vhodil lahev s vodou. Podle svých slov nikoho netrefil. "Skončila na prázdné sedačce, sledoval jsem ten let," řekl Vrba novinářům. "Naštěstí tribuny nebyly plné, ale možná půjdu k soudu. Pojedu sem za týden na výslech, i když se nic nestalo," doplnil osmapadesátiletý trenér.

Disciplinární komise například v dubnu udělila tehdejšímu kouči Jablonce Petru Radovi důtku za neslušné chování k divákovi při zápase s Pardubicemi. Fanoušek vulgárním pokřikem vyprovokoval Radu, který mu v podobném duchu odpověděl od lavičky směrem na tribunu.

Olomoucký Lukáš Vraštil byl potrestán zákazem startu ve třech soutěžních utkáních za vyloučení proti Hradci Králové. Osmadvacetiletý obránce tvrdým zákrokem "sestřelil" Filipa Kubalu a ve 42. minutě dostal rovnou červenou kartu. Oslabená Sigma v Mladé Boleslavi, kde mají Východočeši domácí azyl, prohrála 0:1. Vraštil už si jeden duel z trestu odpykal, protože nenastoupil ve středu proti Liberci.

Stopku na jedno soutěžní utkání za červené karty dostali Vlastimil Daníček ze Slovácka a slávista Aiham Ousou, ale oba si trest odpykali ve středečním vloženém kole. Podle Komise rozhodčích FAČR byl stoper Ousou v Brně vyloučen nesprávně. Disciplinárka ale nepřehodnocuje situace, v nichž měl sudí za přestupek udělit jinou kartu. Komise obvykle "omilostňuje" hráče jen v případě, že by si rozhodčí fotbalisty spletl nebo by se zákrok vůbec nestal.

Pražští Bohemians 1905 dostali od disciplinárky pokutu 35 tisíc korun za to, že fanoušci při zápase čtvrtého ligového kola s Hradcem Králové v Ďolíčku používali pyrotechniku a nevhodně pokřikovali.

Reklama

Související témata: