Hlavní obsah

Policie odložila případ hozeného dělbuchu na Spartě

PRAHA

Policie odložila případ hozeného dělbuchu, který zranil třináctiletého podavače míčů při březnovém utkání fotbalové ligy mezi Spartou a Brnem. Po pachateli však bude pátrat dál. Ve čtvrtek to potvrdila mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová.

Článek

Informaci přinesl server Aktualne.cz s tím, že se policistům nepodařilo najít podezřelého, který dělbuch hodil. Policie přitom jednu stopu měla. Poté, co se v médiích objevily fotografie s podobou pachatele, se kriminalistům přihlásil muž, který jej poznal. Podle svědka byl na záběrech žák pražské střední školy. Toto podezření se však nepotvrdilo.

Podavač míčů byl po incidentu převezen do nemocnice. Vyšetření dopadla dobře a chlapec nebude mít trvalé následky. Pokud by policisté chuligána dopadli, hrozí mu obvinění z trestného činu výtržnictví. Za ten může dostat až tři roky vězení.

Sparta již před časem vypsala odměnu 100 000 korun za informace vedoucí k dopadení výtržníka. Disciplinární komise klubu uzavřela na tři zápasy sektory za brankami a udělila mu pokutu 250 000 korun. Vedení Sparty poté naznačilo, že v případě dopadení viníka po něm bude pokutu vymáhat soudně.

Reklama

Související témata: