Hlavní obsah

Polští rozhodčí odřídili pražské fotbalové derby podle komise velmi dobře

Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR ocenila, jak polští sudí zvládli nedělní derby mezi Slavií a Spartou. Rozhodčí se podle šéfa komise Radka Příhody nedopustili výraznějších chyb ani v dalších zápasech 24. kola první ligy. Komise o tom informovala v komuniké.

Polského rozhodčího chválily po derby Sparta i SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Tradičně vyhrocené derby pražských "S" komise tentokrát svěřila polským rozhodčím v čele se Szymonem Marciniakem. Jeho krajan byl i u videa. Výkon zahraničních sudích si po zápase, který Slavia vyhrála 2:0, pochvalovali i oba trenéři.

"Renomovaný mezinárodní rozhodčí Marciniak spolu se svými kolegy z Polska a České republiky odřídili těžké utkání velmi dobře. Vzhledem k tomu, že se jednalo o zahraničního rozhodčího FIFA, nebude komise jednotlivé situace veřejně analyzovat," uvedl Příhoda.

Jediné drobné chyby se sudí podle komise dopustil ve Zlíně při utkání s Plzní. Dalibor Černý měl v 78. minutě odpískat faul hostujícího Filipa Kaši na Lukáše Vraštila těsně za vápnem a obránci Západočechů udělit žlutou kartu. Naopak správně nařídil ve 48. minutě po ruce zlínského Youby Dramého penaltu, z níž Tomáš Chorý rozhodl o výhře Viktorie 2:1. Na opačné straně v závěru domácí pokutový kop zahrávat neměli, neboť se o faul nejednalo.

V Olomouci při remíze 0:0 s Bohemians 1905 rozhodčí ve 32. minutě správně neuznali gól kvůli ofsajdovému postavení domácího Mojmíra Chytila. Minutu před pauzou pak sudí Ondřej Berka podle pravidel nařídil penaltu za ruku hostujícího Daniela Köstla, Ondřej Zmrzlý ale pokutový kop neproměnil.

V zápase Pardubic s Českými Budějovicemi (3:3) sudí Miroslav Zelinka po zásahu videorozhodčího správně odpískal penaltu po faulu hostujícího Lukáše Havla na Tomáše Solila. Vzhledem k tomu, že u monitoru selhal obraz, posuzoval nakonec hlavní arbitr situaci u televizního kameramana a nehrálo se zhruba osm minut. Komise se k technickým problémům a dlouhé prodlevě nevyjádřila.

Reklama

Související témata: