Hlavní obsah

Poprvé jsem po zimní přípravě cítil, že jsme připravení, líčí Panák jarní sílu Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický týden s perným pohárovým duelem v Liberci měl za následek změny v sestavě fotbalové Sparty. Ladislav Krejčí mladší tentokrát zůstal jen na lavičce, kapitánskou pásku si navlékl jiný stoper Filip Panák. A dovedl letenský tým k pohodlné výhře 4:1 nad Teplicemi, po níž se Sparta v ligové tabulce přiblížila již jen o bod druhé Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Tomáš Čvančara a Filip Panák oslavují gól na 2:0 během utkání s FK Teplice.

Článek
Fotogalerie

Sparťanům se ulevilo, soupeř hrál od 35. minuty bez vyloučeného Gninga. „Ne že bychom se mohli šetřit. Určitě byl zápas jednodušší v tom, že jsme poměrně brzy dali gól a vykartoval se jim hráč. Vítězství ale mělo být daleko vyšší," hodnotí Filip Panák.

Po vydřeném pohárovém postupu přes Liberec se proti Teplicím ukázala šíře vašeho kádru, že?

Určitě, máme 23 kluků, co si šlapou svým způsobem po patách, Jen dobře, stát se může cokoliv, zranění, karty. Pro nás je strašná výhoda, že máme tak široký kádr a silnou lavičku.

V průběhu jara se přibližujete špici tabulky.

Sledujeme vývoj, ale úplně ho neřešíme. Spálili jsme se loni, stejně musíme hlavně zvládat své zápasy. Pak se můžeme dívat na Slavii a Plzeň. Musíme se připravit na těžké zápasy s nimi, ale je dobře, že jsme u nich tak blízko.

Věřil jste před začátkem jara, že se tak rychle přiblížíte?

Hlavně jsem věřil nám. Jsem tady čtyři roky, a poprvé jsem měl pocit ze zimní přípravy, že jsme připravení. Také sílou týmu, cítil jsem, že je obrovská. Když budeme dál vyhrávat, nemusíme se dívat kolem sebe.

Co všechno stojí za takovým zlepšením?

Systém s třemi obránci je jedna z věcí. Dále kvalita kádru, a taky trenér, co mužstvu dává tvář. Také nám dává volnost, my mu to vracíme.

Bavil jste se s Martinem Vitíkem p zcela zbytečně inkasovaném gólu v závěru zápasu?

Kdybychom to vyřešili líp, tak Viťas v kabině huláká a je nadšený, takhle tam seděl takový zklamaný. Mrzí nás to celou defenzivu, chtěli jsme pro Koviho čisté konto. Zkazilo to dojem, je to kaňka. Nechceme to shazovat, škoda.

Znovu jste předvedli, jak silné jste v poslední době ze standardek.

Dobře je kluci kopou a máme obrovskou výšku. Ať hraje kdokoliv, máme pět hráčů přes 185 centimetrů. Soupeř pak neví, koho má bránit. V tom máme velkou sílu.

Příště vás čeká perná zkouška na Baníku...

Bude to těžké, ale naposledy jsme v Ostravě v poháru vyhráli. Pojedeme tam zase vyhrát.

Reklama

Související témata: