Hlavní obsah

Posily Plzni nestačí, navrch si pojistila tradiční oporu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jen kvůli horšímu skóre jsou v tabulce za vedoucí Slavií, šance na mistrovský titul je stále velká. Až do konce přestupního okna pracovala fotbalová Viktoria na vylepšení svého kádru, do Plzně přivedla Libora Holíka z Jablonce a Eduarda Santose z Karviné. Jen posily jí ovšem nestačí, navrch prodloužila smlouvu s reprezentantem Janem Kopicem. Jednatřicetiletý záložník je podle nového kontraktu ve Viktorii vázán do roku 2024.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kopic z Viktorie Plzeň v akci.

Článek

Nechtěli o něj přijít. Hráč s číslem 10 prodloužil smlouvu s klubem o další dva roky.

„Honza Kopic už v klubu působí řadu let a v každé ze sezon patřil k důležitým členům týmu, prokazoval své kvality a často hrál v reprezentační formě. Věříme, že po minulé sezoně, kdy jej trápila zranění, se opět vrátí do skvělé formy a společně zažijeme další vítězství. Jsem rád, že jsme se nyní domluvili na prodloužení kontraktu, který by vypršel v létě," kvituje na klubovém webu generální ředitel Adolf Šádek.

„Ve Viktorce jsem maximálně spokojený, máme tady výbornou partu v kabině a zažil jsem tady největší úspěchy v kariéře. Těším se, že v budoucnu přidáme další," říká sám Jan Kopic.

Kopic do Plzně přestoupil v létě 2015 z Jablonce a pomohl ke dvěma mistrovským titulům. Za Viktorii dohromady odehrál 217 soutěžních utkání a vstřelil 40 gólů. Ze současného plzeňského kádru mají na kontě víc startů jenom obránci Lukáš Hejda s Radimem Řezníkem.

Na kontě má Kopic také 25 reprezentačních startů, ve kterých vstřelil tři branky.

Kvůli zranění zmeškal začátek aktuální sezony, zatím odehrál 17 soutěžních utkání a vstřelil tři branky. V nejvyšší soutěži za Plzeň a Jablonec celkem nasbíral 275 zápasů, 51 gólů a 53 asistencí.

Reklama

Související témata: