Hlavní obsah

Viktoria jde po titulu, do Plzně teď získala Brazilce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Naděje na mistrovský titul je stále reálná, tak proč ji neživit. Západočeši se činí i před uzávěrkou přestupního termínu. Minulý týden přivedli z Jablonce obránce Libora Holíka. Teď obranu fotbalové Viktorie Plzeň posílí stoper Eduardo Gonzaga Mendes Santos, jenž přichází na půlroční hostování z Karviné. K týmu se připojí během úterý. Opačným směrem míří z Plzně na půlroční hostování do Karviné záložník Modou Ndiaye.

Foto: fcviktoria.cz

Čtyřiadvacetiletý Brazilec Eduardo Santos je novou posilou Plzně.

Článek

Berou aklimatizovaného. Čtyřiadvacetiletý Brazilec působí v české nejvyšší soutěži již třetí sezonu.

„Na jaře nás čeká ještě velmi náročný program a chceme být dobře nachystáni i vzhledem ke zraněním, s nimiž se v posledních dnech potýkáme. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro příchod právě Eduarda Santose z Karviné," vysvětluje na klubovém webu generální ředitel Adolf Šádek.

Santos za Karvinou odehrál 57 zápasů a vstřelil tři branky. „Jsem rád, že jsem dostal šanci v tak velkém klubu, jakým je Viktoria. Je to pro mě výzva a budu chtít ukázat to nejlepší, co ve mně je," slibuje vytáhlý stoper po podpisu smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Eduardo Santos z Karviné a Adam Hložek ze Sparty.

Trenér Michal Bílek přivítá novou posilu již na úterním tréninku. „Příchod Eduarda Santose vítám, sledovali jsme jej delší dobu. Jde o poměrně vysokého hráče, který je velmi rychlý a má dobrou rozehrávku," pochvaluje si zkušený kouč.

Tři hráči naopak Plzeň opouštějí. Na půlroční hostování do Karviné odchází záložník Modou Ndiaye, dres Chrudimi pak na jaře budou oblékat mladí obránci Josef Koželuh s Václavem Míkou.

„Všichni tři hráči v poslední době vinou zranění vypadli na delší dobu z tréninkového a herního procesu. Modou zmeškal velkou část podzimu, Josef Koželuh se bohužel zranil během zimní přípravy a Václav Míka se vrací po operaci kolene. Nyní je našim cílem, aby měli co nejvyšší herní vytížení, proto jsme se rozhodli uvolnit je na hostování," komentuje změny v kádru Šádek.

Reklama

Související témata: