Hlavní obsah

Posun nevyšel, kapitán setrval. Prožíval jsem to, pro Hradec udělám nejvíc, co mohu, hlásí Vlkanova

V Hradci Králové počítali s tím, že odejde. Že po výtečné sezoně, v níž táhl nováčka k senzačnímu průniku do elitní šestky a odrazil se až do národního mužstva, dostane nabídku, která ohromí jeho i východočeský klub. Nestalo se, hbitý záložník Adam Vlkanova zůstává kapitánem fotbalových Votroků a s kuráží vyhlíží novou sezonu. „Myslím, že máme na to, abychom hráli důstojnou roli a byli opět postrachem i pro týmy nahoře,“ podotkl Vlkanova.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Vlkanova z Hradce Králové během utkání nadstavby na Spartě.

Článek

Klíčový muž hradeckého mužstva bavil, Votroky v nováčkovském ročníku táhl, řídil. Připsal si osm gólů a osm asistencí, jen pět borců vykázalo lepší produktivitu než on. V červnu si pak zahrál za reprezentaci proti Portugalsku. „Mimo Slavie ale nepřišla nabídka, která by naplňovala představy vedení klubu," shrnul sportovní ředitel hradeckého klubu Jiří Sabou.

Sešívaní v závěru jara pozvali Vlkanovu společně s Janem Mejdrem na své utkání, ani jednu z hradeckých opor ale nakonec nepřivedli. O kapitána Východočechů se zajímal i celek z americké MLS, rovněž bez výsledku.

„Prožíval jsem to. Bylo o tom napsáno a řečeno hodně. Jsem prostě tady, vždycky udělám na hřišti nejvíc, co mohu. Vždycky jsem hrál za Hradec nejlíp, jak to šlo. Jsem nastavený tak, abychom měli co nejlepší sezonu," pravil odhodlaně Vlkanova.

Vedení hradeckého klubu si oddechlo, že lídr zůstal. „Podle čísel i projevu na hřišti byl naším nejlepším ofenzivním hráčem, o tom není pochyb. Jsem samozřejmě rád, že tu pokračuje," zrekapituloval výstižně trenér Miroslav Koubek.

„Už v minulosti jsme si prošli tím, že na Adama nabídky byly, ale nakonec to nikdy nedopadlo. Byl jsem přesvědčen o tom, že nyní ho neudržíme, ale zůstává. Na začátku přípravy jsem na něm viděl zklamání, ale je profesionál. Musí pokračovat a podávat dál výkony, které ho dostaly na úroveň, na jaké hrál," glosoval aktuální stav Sabou.

Motivaci má Vlkanova dál, je patriot. Navíc v Hradci intenzivně probíhá stavba nového stadionu. Co se sedmadvacetiletým fotbalistou dělá představa, že by za rok přivedl mužstvo na hřiště jako kapitán? „Tohle mě samozřejmě láká. Chtěl bych být ten, kdo Hradec na nový stadion přivede. Ale nikdo neví, co se stane. Uvidíme," poznamenal Vlkanova.

Hradci se povedlo udržet kompletní ofenzivní trojzubec, který se sehrál. Zůstal i Daniel Vašulín a na Filipa Kubalu uplatnili Votroci opci a vykoupili ho ze Slovácka. Síla v ofenzivě by měla být vidět. „I já jsem moc rád, že Adam zůstal. Sedíme spolu a ladíme jeho další fungování tady. Věřím, že najdeme koncensus, který bude vyhovovat všem stranám," konstatoval generální manažer Hradce Richard Jukl.

Reklama

Související témata: