Hlavní obsah

Posuneme Liberec v tabulce tam, kam patří, věří po plichtě na Slovácku stoper Chaluš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po cenné plichtě fotbalistů Liberce na Slovácku (1:1) věří obránce Slovanu Matěj Chaluš, že jeho tým bude stoupat ze současné deváté příčky ligové tabulky výš. Severočeské mužstvo navázalo v Uherském Hradišti na předchozí nečekaně hladké vítězství nad Plzní.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Liberecký Matěj Chaluš (vlevo) v souboji s útočníkem Filipem Vechetou ze Slovácka.

Článek

„Ještě předtím jsme odehráli naprosto vyrovnaný zápas se Slavií. Vyšli jsme v něm sice nakonec po velkém boji bodově naprázdno, avšak velice solidním výkonem jsme naznačili, že se po nepřesvědčivém vstupu do sezony v naší hře mnohé mění k lepšímu. Proti Plzni a na Slovácku jsme to potvrdili. Jsme teď velmi dobře nastavení. Myslím, že to na nás bylo v Hradišti vidět. Věřím, že budeme dál pravidelně bodovat a posuneme Liberec v tabulce tam, kam patří,“ předsevzal si pětadvacetiletý Chaluš, jehož celek bude v příštím kole nejvyšší soutěže hostit předposlední České Budějovice.

Podle bývalého mládežnického reprezentanta odehráli Liberečtí na Slovácku velmi těžké utkání. „To jsme ale čekali. Bylo to hodně soubojové. V prvním poločase jsme byli nebezpečnějším týmem. Po přestávce zase hrozili domácí centry do naší šestnáctky. Uskákali jsme je. Konečná remíza je asi zasloužená,“ mínil.

Chaluš si jí nesmírně považoval. „Pro nás je neskutečně důležitá. Dobře jsme věděli, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Nechtěli jsme devalvovat tu práci, kterou jsme předvedli před týdnem proti Viktorii. Na povedený duel jsme navázali a urvali jsme remízu s dalším těžkým soupeřem,“ radoval se stoper Slovanu.

Přitom duel v Hradišti nezačal pro liberecké fotbalisty vůbec dobře. Po hrubce v defenzívě záhy inkasovali. „Už proti Teplicím jsme prokázali, že si umíme poradit, když se pro nás zápas nevyvíjí dobře. Dostali jsme od Slovácka sice hodně laciný gól, avšak věřili jsme, že jsme schopni s utkáním něco udělat. Záhy jsme vyrovnali a nebyli jsme dokonce daleko od toho, abychom skóre otočili v náš prospěch,“ litoval Chaluš trochu neproměněné Tuptovy tutovky. „I bodík ale bereme,“ dodal.

Reklama

Související témata: