Hlavní obsah

Potvrzeno. Olatunji přestoupil z Liberce do Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Sparta hlásí velkou letní posilu. Přestup, který dlouho komplikovala chybějící víza, byl dotažen do konce. Útočník Victor Olatunji přestoupil z Liberce do mistrovské Sparty. Nigerijec přichází k úřadujícím mistrům jako náhrada za Tomáše Čvančaru, jenž zamířil do německé nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Victor Olatunji ze Slovanu Liberec během utkání s AC Sparta Praha.

Článek

23letý hráč na jaře na severu Čech hostoval z kyperského AEK Larnaka. Slovan na něj na konci května uplatnil opci, spekuluje se o částce 12 milionů korun. K Nise se však talentovaný hráč už nevrátil. Na Letné podepsal víceletý kontrakt.

„Přestupuje k nám hráč se zajímavými fyzickými a rychlostními parametry. Jedná se typologicky o útočníka, kterého v kádru aktuálně nemáme. Victor má potenciál se v našem prostředí nadále rozvíjet, i to je klíčový důvod, proč ho přivádíme," vysvětluje sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Olatunji je čtvrtou letní posilou Sparty, kam přichází necelý týden před startem ligy. Transfer dlouho komplikovala chybějící víza. Nejprve v jeho rodné Nigérii, potom se Olatunji připravoval individuálně na Kypru.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Liberec v něm ztrácí jednoho z klíčových hráčů v jarní části. „Náš klub se dlouhodobě zaměřuje na rozvoj talentovaných hráčů, kteří se pak mohou ve své kariéře posunout dál. Stejně tak to bylo v případě Victora, který se u nás během minulé sezony dokázal vypracovat a upozornit na sebe kvalitními výkony. Nabídka z mistrovské Sparty byla pro hráče i klub atraktivní, proto jsme se rozhodli ji akceptovat a umožnit Victorovi další posun," řekl prezident libereckého klubu Zbyněk Štiller.

Olatunji na jaře za Severočechy odehrál celkem 19 zápasů, v nichž vstřelil 8 gólů a připsal si jednu asistenci. „Nepochybně má předpoklady, aby se ve Spartě prosadil. Přiznám se, že mě na jaře hodně překvapil. Je gólový, má dobrou figuru. Navíc je mu 23 let, takže ještě může jít výkonnostně nahoru a do budoucna může být hodně zajímavý i po ekonomické stránce," okomentoval přestup bývalý kouč Liberce i Sparty Petr Rada.

Rodák z nigerijského Sokota prošel v minulosti slovenskými kluby Inter Bratislava a Podbrezová, zahrál si také za rakouský SV Mattersburg.

  0 : 0 Jablonec - Pardubice 0 : 0 41. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 0 Bohemians - Karviná 1 : 0 41. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  0 : 0 Zlín - Č. Budějovice 0 : 0 43. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.