Hlavní obsah

Pouze poloviční spokojenost Slavie. O jejím titulu ale může být rozhodnuto ještě před druhým mečbolem

Praha

Spokojeni byli jen na půl. Spartě sice sebrali pětasedmdesát let starý rekord v počtu zápasů bez prohry, který remízou ve vršovickém derby povýšili na 41 utkání, mistrovské oslavy však museli fotbalisté Slavie odložit. Bod z Ďolíčku jim ke korunovaci nestačil, potřebovali dva. „Mohli jsme mít splněno. Takhle se může stát, že za týden budeme nastupovat k domácímu utkání a o titulu už bude rozhodnuto. O nás bez nás,“ připomínal trenér Jindřich Trpišovský premisy mistrovské matematiky.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Masopust (vpravo) a Tomáš Holeš ze Slavie po skončení zápasu s Bohemians.

Článek

Příští neděli totiž hraje Sparta v Liberci už od 17 hodin, a pokud by pod Ještědem nevyhrála, mohou sešívaní slavit třetí titul v řadě ještě před tím, než jejich domácí střetnutí s Plzní vůbec začne.

„A hlavně - čím dříve bychom měli splněno, tím lépe," nepopíral slávistický kouč, že jeho tým šel do zápasu u Botiče s touhou vyhrát. A to i přes komplikace se skládáním sestavy, neboť k řadě hráčů na marodce se přidal na poslední chvíli  Provod.

„Dostal rýmu, necítil se dobře, takže musel zaskočit Stanciu. A to byla komplikace, protože Nico po návratu z reprezentačního srazu není Nicem, který na sraz odjížděl. To byl v životní formě," posteskl si Trpišovský.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nicolae Stanciu ze Slavie po zmařené šanci proti Bohemians..

„Proti nám navíc běhaví a agresivní domácí hráči, terén, který našemu stylu moc nesedí a pochopitelně vědomí, že už v zápase s Bohemkou můžeme rozhodnout o titulu. V hlavách jsme to měli," přiznal trenér i třeba Lukáš Masopust.

„Proto jsme zklamaní, že jsme tažení za obhajobou nedotáhli hned na Bohemce. Já měl největší příležitost o výsledku rozhodnout. Nejdřív jsem chtěl střílet, ale pak jsem slyšel Standu Tecla, chtěl jsem mu nahrát a z šance nebylo nic," vyčítal si spálenou příležitost, která dost možná stála Slavii výhru.

„Po změně stran, a v závěru především, už byl náš výkon lepší, protože střídající hráči přinesli oživení. Bez gólu se ale vyhrát nedá," bral Trpišovský nakonec i remízu s povděkem.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fanoušci Slavie, kteří se kvůli koronavirové pandemii nedostali na stadion, čekají na začátek zápasu s Bohemians 1905 na střeše domu.

Měl k tomu hned dva důvody.

Rekord v počtu zápasů bez porážky, o který jeho tým po pětasedmdesáti letech obral Spartu a jenž nyní činí 41 utkání.

Ale nakonec i odložené oslavy titulu musel kvitovat. „Na Bohemce jsme dohráli v neděli až po osmé večer, ve středu nastupujeme k pohárovému čtvrtfinále v Olomouci už ve dvě odpoledne. Možná je nakonec dobře, že jsme splnili jen jeden z cílů, který jsme si pro zbytek sezony dali," netajil kouč, jak bylo pro Slavii důležité nejen na Bohemians neprohrát a připravit tak rivala z Letné o rekordní zápis ve fotbalové historii, ale zároveň si odpustit oslavy a nachystat se na pohárový duel na Hané.

Reklama