Hlavní obsah

Baník - Pardubice 3:0Povinnost splněna, Baník proti poslednímu nezaváhal

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Tetour 1 : 0
75. Tijani 2 : 0
82. Kuzmanovič 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Ostravy porazili v osmém kole první ligy poslední Pardubice 3:0, zvítězili po čtyřech utkáních a poskočili na deváté místo neúplné tabulky. Východočeši nebodovali popáté za sebou. Baník nasměroval k vítězství ve 32. minutě Daniel Tetour proměněnou penaltou, ve druhém poločase pak výsledek pojistili náhradník Muhamed Tijani a Nemanja Kuzmanovič.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Cadu z Ostravy a Michal Hlavatý z Pardubic.

Článek

Ostravští nastoupili s oběma čerstvými posilami Plavšičem a Caduem a obzvláště srbský záložník byl při velké chuti. Subtilní křídlo, které přišlo na hostování ze Slavie, vedlo v první půli většinu nebezpečných útoků Baníku. Dlouho však byl tlak domácích jen územní.

Až po přibližně pětiminutové, vynucené pauze způsobené hustým kouřem nad hrací plochou z choreografie ostravských fanoušků, přišel velký závar v pardubickém vápně. Po Plavšičově centru hlavičkoval Frydrych, gólman Markovič míč vytáhl na tyč, kterou z dorážky vzápětí opět trefil i Cadu, a po dalším centru do vápna zasáhl jeden z hostujících hráčů kopačkou Frydrycha a kopala se penalta. Z ní bezpečně skóroval Tetour.

Ostrava i poté diktovala tempo zápasu a hrála na soupeřově polovině. Do poločasové přestávky však z toho víc vytěžila nedokázala.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

. Zleva Dominik Janošek z Pardubic, Jiří Boula z Ostravy a Martin Toml z Pardubic.

Po změně stran už obraz hry tak jednostranný nebyl a Pardubičtí se postupem doby začali osmělovat. Jejich choutky však končily zhruba dvacet metrů od ostravské brány. Skórovat mohli znovu domácí poté, co se Klíma po rychlém autu probil do vápna, ale místo přihrávky na volného Plavšiče volil neúspěšně zakončení.

Hosté ohrozili Laštůvku v 66. minutě Janoškem, ale jeho rána z dálky skončila kousek nad břevnem. V době, kdy se zdálo, že Baník znervózňuje, trenérovi Vrbovi opět dokonale vyšlo střídání.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Srdjan Plavšič z Ostravy.

Na hřiště poslal trio Tijani, Buchta, Jaroň, které bylo u dalších gólů. Buchtova dorážka ještě skončila na tyči, ale v 75. minutě prchl Nigerijec Tijani a se šťastnou tečí hostujícího Vlčka překonal Markoviče podruhé.

I potřetí udeřilo ostravské mužstvo z brejku. Tentokrát sehrál důležitou úlohu Jaroň, jehož centr z malého vápna v 82. minutě poslal do sítě Kuzmanovič. Baník vyhrál čtvrtý z pěti vzájemných ligových duelů a Pardubice doma porazil i na třetí pokus.

8. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Pardubice 3:0 (1:0)
Branky: 32. Tetour z pen., 75. Tijani, 83. Kuzmanovič. Rozhodčí: Nehasil - Kubr, Pečenka - Kocourek (video). ŽK: Tetour, Lischka - Černý, Hlavatý, Lima. Diváci: 7168.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Frydrych, Lischka, Fleišman - Cadu (69. Buchta), Tetour, Kuzmanovič (85. Pojezný), Boula, Plavšič (69. P. Jaroň) - Klíma (65. Tijani). Trenér: Vrba.
Pardubice: Markovič - Kostka, Vlček, Hranáč, Helešic - Tischler (46. Sychra), Solil (74. Lima), Janošek, Icha (80. Akosah-Bempah), Hlavatý - Černý (60. Červenka). Trenér: Němeček.

Reklama