Hlavní obsah

Pozdvižení na tréninku! Limberský a spol. pálili po dronu

neu, WestendorfSport.cz

Po sametovém trávníku v rakouském Westendorfu metá kotrmelce David Limberský. Od půlky až k hranici velkého vápna. Za trest, prohrál totiž oblíbená „břevínka". Když nedobrovolnou produkci ukončí, pár metrů nad jeho hlavou to zabzučí. Obránce fotbalové Plzně se zvedne a směrem k nebi zahrozí pěstí.

Foto: Foto FCVP-Michal Belšán

Obránce Viktorie Plzeň David Limberský na tréninku v rakouském Westendorfu.

Článek
Fotogalerie

„Nenatáčej to," zlobí se naoko do kamery, umístěné v černém dronu, který obsluhuje nedaleko stojící člen mediálního oddělení Západočechů. Spoluhráči Limberského, kteří scénu po úterním tréninku sledují, se výtečně baví.

Čeští vicemistři se v alpském městečku chystají na novou sezonu podeváté v řadě. Od dob Horvátha a spol. jsou pověstní legráckami, ke kterým sahají i při náročné zátěži v přípravě. Tentokrát se o zábavu postaral dron.

Loni v létě si ho pořídl člen PR Viktorie, se svými kolegy vzápětí zrealizovali společný nápad - představovat fanouškům plzeňské posily v netradičním stylu. A sice záběry z dronu. Na podzim z něj navíc pořídili snímky vyprodané Doosan Areny před utkáním s Realem Madrid ve skupině Ligy mistrů.

Teď si ho přibalili i do Westendorfu, aby si natočili panoramata Alp. Přitom poťouchle zabrousili nad hlavy fotbalistů, kteří právě pálili na bránu. „Dvacet tisíc tomu, kdo sestřelí dron," ozvalo se z trávníku. Načež k obloze vyletělo několik míčů. Bez úspěchu. „Zvedáme do osmdesáti metrů, máte smůlu," smála se obsluha dronu.

Viktoriáni se budou v Rakousku připravovat do pátku, kdy podstoupí generálku na ligový start proti ruské Ufě. Do nejvyšší soutěže vstoupí v sobotu 13. července domácím duelem s Olomoucí. Zápasy podzimu svěřence kouče Pavla Vrby čekají na konci července, ve 2. předkole Ligy mistrů vyzvou Olympiakos Pireus. Pokud řeckého giganta vyřadí, zajistí si minimálně základní skupinu Evropské ligy.

Reklama

Související témata: