Hlavní obsah

Praha souhlasí s podnájmem Ďolíčku fotbalistům Pardubic

Praha

Fotbalisté prvoligových Pardubic zřejmě budou moct nadále hrát své domácí zápasy ve vršovickém Ďolíčku, kde sídlí Bohemians Praha 1905. Radní hlavního města, které stadion vlastní, s tím dnes souhlasili. Jejich rozhodnutí ještě musí potvrdit zastupitelstvo. Důvodem je to, že pardubický stadion se bude opravovat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Roman Květ z Bohemians a Dominik Kostka z Pardubic. Ilustrační foto.

Článek

"Kdyby k tomu nedošlo, fotbalovému klubu Pardubice by hrozilo sestoupení do nižších soutěží," řekl radní města Jan Chabr (TOP 09). Dodal, že o podnájmu budou muset ještě jako o všech majetkových záležitostech hlasovat zastupitelé města. Ti se sejdou ve čtvrtek.

Pardubice přesunuly své domácí zápasy do Vršovic po loňské postupu z druhé ligy, kterou hrály na stadionu Pod Vinicí, ten však nemá prvoligové parametry. V budoucnu se fotbalisté přesunou na Letní stadion, jehož přestavbu za 314 milionů korun bez DPH v březnu schválili pardubičtí zastupitelé. Podle podmínek fotbalové asociace se stadion letos musí začít opravovat a do tří let musí být hotovo, jinak klubu hrozí pokuta a sestup do druhé ligy.

Reklama

Související témata: