Hlavní obsah

Pražská S se poperou, Plzeň se bude smát. Horváth jako kluk podával Bílkovi míče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plán Viktorie na víkend je jasný. Uspět v sobotu ve Zlíně a pak se v neděli v klidu dívat, jak se pražská konkurence v derby obere o body. Pokud fotbalisté Plzně dnes na zlínské Letné zabodují, posunou se na první místo ligové tabulky před Slavii, kterou až v neděli čeká vrchol 24. kola, derby s třetí Spartou. „Pro jaro nemáme žádné konkrétní zadání,“ ujišťuje Pavel Horváth, asistent trenéra Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tudy na ně! Asistent Pavel Horváth a trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek v akci.

Článek

Klub je ve velkých nesnázích, marně shání silného majitele. Na hřišti přitom Viktorka válí. Plzeň neprohrála už deset kol po sobě a ve Zlíně bude jasným favoritem. Za mistrovskou Slavií zaostávají Západočeši jen o skóre, oba celky mají sedmibodový náskok před Spartou na třetí příčce.

„Finančně nemůžeme Slavii ani Spartě konkurovat, ale na hřišti je to vždycky jedenáct na jedenáct. Je to boj, a když ho zvládneš, jako se daří nám, tak se můžeš držet nahoře. Jsme jim nepříjemní," pochvaluje si Pavel Horváth v posledním dílu Fortuna Baru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Viktorie Plzeň Pavel Horváth a Michal Bílek během utkání s Pardubicemi.

„Je to odměna pro nás všechny, ale hlavně pro hráče. Určitě nemáme horší fotbalisty, než jsou ve Spartě a ve Slavii. Jak je náš klub upozaděný, tak mají někteří možná o to větší motivaci," usmívá se.

Horváth spolu s Matúšem Kozáčikem patří mezi jediné dva hráče, kteří v poslední době prošli všemi týmy silné trojky. Spartou, Slavií i Plzní. Znovu se sešli na trenérské lavičce Viktorie. A daří se jim.

„Jarní cíle? Pořád stejné, žijeme si svůj příběh. Jsme de facto odstrčení a chceme někoho honit. Chceme být úspěšní, zatím se to daří. Chceme hrát evropské poháry. V domácím poháru už nejsme, takže se musíme držet nahoře v lize. Přesné umístění ovšem zadáno nemáme," líčí Horváth.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek (vpravo) a asistent Pavel Horváth během utkání na Spartě.

Padl si do noty s hlavním trenérem Michalem Bílkem, dalším sparťanským odchovancem. Znají se už dlouho.

„Náš vztah vlastně začal v době, kdy jsem Michalovi ještě na staré Spartě podával míče. Když hráli s reprezentací kvalifikaci o mistrovství světa, málem jsme se i objali. Po gólu, který dával buď Lucembursku, nebo Portugalsku, běžel přímo ke mně. Ale nedopadlo to, já byl bohužel až za reklamou," vzpomíná Horváth s úsměvem na staré dobré časy.

Reklama