Hlavní obsah

Před konfrontací se Slavií bylo v příbramské kabině dusno. I z něho se zrodil bod, který zachránil exslávista Voltr

Příbram

Přiznal, že před zápasem s mistrovskou Slavií bylo v příbramské kabině dusno. „Řekli jsme si dost věcí, i trénink byl ostřejší než jindy,“ vypadlo z devětadvacetiletého útočníka Radka Voltra po nedělní partii osmnáctého ligového kola, v níž Horváthovi svěřenci namočeni u dna tabulky uhráli s obhájcem titulu senzační remízu. Právě Voltrovou zásluhou, neboť on to byl, kdo v nastavené šesté minutě srovnal skóre (3:3).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Příbrami Radek Voltr a Jaroslav Tregler oslavují gól na 3:3 v poslední minutě utkání 18. kola Fortuna ligy.

Článek

„Remíza pro nás byla vlastně vítězstvím. Vždyť kolikrát za život sehrajete vyrovnaný zápas se Slavií a ke všemu ještě srovnáte skóre v devadesáté šesté minutě?" netajil Voltr, že euforie vládla na hřišti a pak v kabině dvojnásobná.

Příbramský kouč Pavel Horváth dosprintoval k rohovému praporku takovou rychlostí, že snad ani během aktivní kariéry tak rychle neběžel, Voltr se pochopitelně se spoluhráči opájel euforií ještě víc. Aby ne, když ve Slavii ještě před pár lety hrával a v neděli ji obral o body, s nimiž počítala.

A nic na tom nemění dva vlastní góly, které si na hřišti připomínajícím spíše umrzlou sibiřskou tundru než fotbalový trávník dali Pražané sami. Zvlášť druhá vlastní branka Kúdely byla hodně kuriózní.

„Věděli jsme, jakou kvalitu Slavia má a jak hraje, bylo nám jasné, že i u nás bude chtít všechno řešit fotbalově. Proto jsme jí chtěli utkání znepříjemnit presinkem, napadáním, zhuštěným prostorem ve středu hřiště, kde jsme byli blízko u sebe," vypovídal Voltr o taktice naordinované trenérem.

„Kúdelův kuriózní vlastní gól se sice zrodil souhrou okolností, ale do jisté míry byl i výsledkem naší aktivity a vyústěním presinku, který jsme praktikovali," dodával s tím, že i stav hrací plochy jeho týmu nahrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Voltr z Příbrami oslavuje gól.

"V porovnání s předchozími zápasy, které jsme hráli v Jablonci nebo na Bohemce proti Pardubicím, bylo ale hřiště ve slušném stavu. Zvláště při pohledu na kalendář, kde je 7. února. Při skluzech či soubojích byl sice terén ostrý jako žiletky, obě mužstva na tom byla ovšem stejně."

Slavia pochopitelně dopomohla Příbrami k bodovému zisku dvěma vlastenci, při třetím gólu ale neubránila svého někdejšího hráče a ten jí připravil šok.

„Původně jsem chtěl vystřelit nůžkami, ale když jsem viděl, jak rychle padá centrovaný míč do šestnáctky, rozmyslel jsem si to. Doufal jsem přitom, že Ondra Kolář bude venku z brány, protože má ve zvyku vysoké balony sbírat. Proto jsem se snažil hlavičkovat dlouhým obloučkem k vzdálenější tyči jeho brány," popisoval druhý gól, který v této sezoně dal.

Ten první v listopadovém střetnutí s Mladou Boleslaví pomohl Příbrami k výhře, druhý vstřelený Slavii k překvapivé remíze.

„Všechny nás štvalo, že jsme v poslední době ztratili dost zápasů, které jsme měli slušně rozehrané. A navíc s týmy, s nimiž jsme mohli bodovat, a dokonce nad nimi vyhrát. Teď nás čeká v dalším kole důležité utkání v Opavě, kde musíme naplno bodovat," věří Voltr, že bod z duelu s ligovým suverénem jeho mužstvu v souboji s posledními Slezany hodně pomůže.

Reklama