Hlavní obsah

Premiérový gól nemá a po vyloučení slavil v šatně. Mladík z Bohemians poznává ligu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počáteční euforii vystřídalo na chvíli zklamání. Devatenáctiletý obránce fotbalových Bohemains Adam Kadlec si musí na první ligový gól ještě počkat. Jeho střela proti Plzni se totiž dostala do sítě krkolomným způsobem a branka byla uznána jako vlastní. „Nic s tím neudělám, musím dát jiný," usmíval se po výhře 2:1 mladík, jenž se nakonec do statistik zapsal červenou kartou a vítěznou trefu svého týmu ani neviděl.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Mladý stoper Bohemians Adam Kadlec fauluje plzeňského útočníka Jana Klimenta. Následně viděl červenou kartu.

Článek

„Soustředil jsem se, abych trefil balón. Když jsem ho viděl v síti, musel jsem si okamžik užít. Ani nevím, jak to tam padlo," líčil téměř dvoumetrový stoper moment z 53. minuty. Jeho střelu chtěl z velkého vápna chtěl odkopnout plzeňský kapitán Lukáš Hejda, jenže trefil parťáka Tomáše Chorého a bylo srovnáno 1:1.

Od prvního momentu bylo pravděpodobné, že gól ponese označení „vlastní". „Ze začátku jsem byl trochu zklamaný, ale je to tak asi správně," dodal Kadlec.

Pak přišla 81. minuta a další významný okamžik nedělního šlágru. Kadlec zastavil unikajícího Jana Klimenta a bez váhání viděl červenou kartu. „Nešťastná situace. Chorý prodloužil za sebe, míč se blbě odrazil a Kliment si ho píchnul kolem mě. Přesně si nepamatuji, jak byla situace dál. Mrzí mě to. Teď už vím, že bych příště nešel na zem, ale nic tím neudělám," káral se obránce na tiskové konferenci.

„Na zápas jsem byl připravený dobře, ale tohle se v tréninku jen tak nenaučím. Jak říkám, už bych se zachoval jinak," dodal jasně. U trenéra Jaroslava Veselého našel ihned zastání. „V týdnu jsme si říkali, že čekáme, kdy udělá chybu. A ani nevím, jestli o chybu šlo. Byl nedůsledný, ale nevyčítali bychom mu to ani ve chvíli, kdybychom prohráli," připomněl kouč, že Bohemians dokázali i v oslabení nakonec klání zvrátit na svou stranu.

Také rozhodující trefa byla ojedinělá, míč dopravil do sítě Daniel Köstl přes pochybně zasahujícího gólmana Jindřicha Staňka. Kadlecova radost však propukla bez vizuálního kontaktu. „Snažil jsem se koukat z okna v šatně, ale přes střídačky nebylo vidět. Pak jsem se ptal kluků, ale nikdo mi pořádně nevysvětlil, jak gól padl," culil se hříšník. „Nezlobím se na něj. Červená nás možná ještě více nabudila, takové věci tým stmelí," pravil Veselý s tím, že krátce před vyloučením chtěl Kadlece vystřídat. „Tuhly mu nohy, tohle vyčítám sám sobě. Měl jsem to risknout," prozradil.

Pro devatenáctiletého mladíka byl celkově duel v Plzni křest ohněm. „Loni hrál druhou dorosteneckou ligu, pak ve třetí seniorskou za béčko a teď nastoupil proti fotbalistům, kteří na podzim bojovali proti Barceloně," chválil trenér.

Kadlec naskočil v aktuální sezoně do šestého duelu, pár minut si připsal ještě na konci ročníku 2020/2021. Kariérní posun je výrazný. V posledních kolech byl základním stavebním kamenem momentálně čtvrtého celku Fortuna ligy.

„Nepřipouštěl jsem si, že se tady hrála Liga mistrů. Samozřejmě uvnitř jsem věděl, že proti mě nastoupí dobří a zkušení fotbalisté. Ale těším se na každé utkání stejně. Samozřejmě mám ze startů v lize radost a myslím, že jsem připravený," vzkázal jasně Kadlec.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.