Hlavní obsah

Premiérový hattrick vyjde Žáka draho. Střelec Teplic přiznal, že se teď musí plácnout přes kapsu

Přes dva roky čekali na skalp Pardubic, v neděli večer ale tepličtí fotbalisté svého soupeře smetli z trávníku. Velký podíl na výhře žlutomodrých 5:1 měl Filip Žák, který vstřelil hattrick. „Strašně mě to povzbudilo. Jsme útočníci, takže nás hodnotí podle čísel. Chce to nepolevit, pořád tvrdě trénovat a pokračovat takhle dál," nabádal 27letý forvard.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický Filip Žák slaví hattrick di sítě Pardubic

Článek

Severočeši bodovali počtvrté za sebou, naopak poslední Pardubice prohrály sedmé kolo v řadě. Hostující defenzivu trápil Žák, který dal přitom v sezoně jediný gól. Teď si vylepšil skóre na čtyři trefy, stejně má i jeho parťák z útoku Gning. „Už jsem tu odehrál dost zápasů a ze začátku jsem se střelecky trápil, takže teď můj hattrick konečně pomohl mužstvu. Myslím, že jako útočníci nemáme špatnou bilanci," usmíval se Žák.

Tři vstřelené góly v jednom zápase si dosud neužil. „V profesionální soutěži jsem hattrick ještě nedal. Už jsme se na to v kabině s klukama dívali, bude to stát nějakou tisícovku..." přiznal, že se teď musí plácnout přes kapsu. „Bude to dražší, ale určitě mi to nevadí. Snad to nebude výjimka a bude mi to střílet i dál," doufá Žák, jehož výkon ocenil i kouč Teplic Jiří Jarošík.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Teplický Tomáš Vondrášek slaví gól, za ním Matěj Hybš.

„Moc našich fanoušků ho zatím tolik nezná. Je pracovitý, oddaný, miluje ten sport, chce se prosadit, i když už není žádný junior. Filip přišel s pokorou, naplňuje to. Hattrick je nadstandard, to ví sám, ale strašně mu to přeju," řekl Jarošík.

Jeho svěřenec těžil hlavně ze skvělé spolupráce v týmu. První trefu mu nachystal Shejbal, druhou Trubač a třetí další záložník Vachoušek. „Žádný z těch gólů asi nebyl moc hezký, důležitý je, že jsem byl ve správný čas na správném místě," ujišťoval na klubovém webu Žák. „Musíme zůstat pokorní, nevidět se někde v oblacích, že jsme dali pět gólů Pardubicím. Musíme dál sbírat body, ať jsme víc v klidu. Myslím si, že patříme do středu tabulky," věřil Žák, že jeho trefa nasměruje žlutomodré za dalšími bodovými zisky.

Reklama

Související témata: