Hlavní obsah

Příbram doplatila na hororový start, Liberec zvládl přestřelku s posledním

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava zasadili v dohrávce 11. kola nejvyšší soutěže mat soupeři z Příbrami během úvodních devíti minut. Baník vedl raketově o tři branky a zápas dovedl bez problémů do vítězného konce. Před vlastními fanoušky se dočkal plného bodového zisku i Liberec, který vyhrál nad Dynamem České Budějovice 4:2, i když Jihočeši vedli 2:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Baníku Ostrava se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Příbram na půdě Baníku od první minuty dokazovala, že se jí venku v této sezoně opravdu nedaří. Poprvé inkasovala už ve druhé minutě po trefě Hrubého, za chvíli přidal druhý gól Baníku Diop, a když v 9. minutě slavili Ostravští třetí zásah, byl domácí tým k vítězství velmi blízko.

Na skóre už se nic nezměnilo, a tak Středočeši dál zůstávají týmem, který na hřištích soupeřů neskóroval. Příbrami patří 14. místo, Baník Ostrava poskočil na pátou příčku.

Liberec nabídl v bitvě s nováčkem z Českých Budějovic brankové hody. Slovan byl nažhavený, tři kola po sobě nevyhrál a už od 7. minuty po trefě Baluty vedl. Radost libereckého týmu však vydržela jen chvíli. Poslední celek tabulky totiž během pár desítek sekund skóre otočil. Nejprve vyrovnal střídající Ledecký, aby následně Brandner strhl vedení na stranu hostů. Ještě před poločasem ale Potočný smazal manko - 2:2.

Severočeši se s remízovým stavem nespokojili a udeřili devět minut po pauze, kdy je poslal do vedení Musa. Výhru pak pečetil z penalty nařízené po zbytečném faulu Kladrubského jistě Kamso Mara.

Program 11. kola fotbalové Fortuna ligy:
Pátek
Teplice - Bohemians 1:0
Sobota
Olomouc - Slovácko 2:2
Zlín - Jablonec 0:1
Slavia - Mladá Boleslav 1:0
Neděle
Karviná - Opava 1:1
Plzeň - Sparta 1:0
Pondělí
Liberec - České Budějovice 4:2
Branky: 7. Baluta, 23. Potočný, 54. Musa, 70. Mara z pen. - 14. Ledecký, 16. Brandner.
Ostrava - Příbram 3:0
Branky: 2. Hrubý, 6. Diop, 9. vlastní Tregler.

Reklama