Hlavní obsah

Připravuji se i v hlavě, vzhlíží liberecký Delarge k nové sezóně

Liberec

Útočník Dzon Delarge patří k hráčům, kteří by se měli podílet na ofenzivní síle fotbalistů libereckého Slovanu v nadcházející sezóně. Do přípravy se zapojil kvůli zdravotním problémům se čtrnáctidenním zpožděním, přesto věří, že se rychle dostane do patřičného tréninkového i herního rytmu. „Připravuji se i po psychické stránce,“ svěřil se konžský forvard v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Liberecký útočník Dzon Delarge (vlevo) bojuje o balón s Alešem Škerlem z Olomouce.

Článek

Připomeňte na úvod, odkud jste přišel do České republiky?

Ze slovenské Dunajské Stredy, kde jsem působil rok. A v Liberci jsem již druhou sezónu. Kromě angažmá v libereckém Slovanu patřím také do kádru národního týmu Konga. Před dvěma týdny jsem se vrátil z reprezentační akce, naposledy jsme hráli s Tuniskem.

Proč jste nezahájil s Libercem letní přípravu v původním termínu?

Měl jsem zraněné koleno. Možná i proto, že po loňské sezóně jsem vůbec nerelaxoval a projevila se únava. Týden jsem potom ani netrénoval na hřišti, ale jen posiloval horní část těla. A v pondělí jsem se už připojil přímo k mužstvu.

Jak se těšíte na tréninkový kemp na Slovensku?

Soustředění je důležité, protože musíme držet koncentraci. A zároveň je potřeba fyzička, bez níž se ani v úvodu sezóny neobejdeme. Přípravu směřujeme hlavně ke vstupu do předkola Evropské ligy a už nyní doufám, že to dobře dopadne. Na herním kempu se potkáme s Trnavou a Senicí. Tedy kluby, které znám z vlastního slovenského působení.

A co očekáváte od účinkování na evropské scéně?

Připravuji se i v hlavě, protože loni v létě jsem toho v pohárech mnoho neodehrál kvůli zranění.

Vnímáte hráčskou konkurenci v liberecké ofenzivě?

Slovan pochopitelně řadím k nejlepším českým týmům, a pokud by v něm nebyla tlačenice na místa v sestavě, těžko bychom se mohli zlepšovat. V Dunajské Stredě jsem byl stabilním útočníkem, kdežto v Liberci je tlak mnohem větší. Strach z konkurence ale nemám. Snažím se ze sebe vydat maximum. Kdo nemá pozitivní myšlení, bylo by pro něj lepší, aby odešel.

Reklama

Související témata: