Hlavní obsah

Priske a sparťanské talenty: Skvělá práce, tvrdí expert. Jednu radu však na Letnou posílá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další dobrá zpráva pro Spartu. O talenty v kádru letenského mužstva je skvěle postaráno a fanoušci se mohou těšit na stále lepší a lepší výkony. V pořadu Přímák to řekl trenér reprezentační dvacítky Aleš Křeček. Řeč přišla na Kryštofa Daňka s Martinem Vitíkem. „Myslím, že trenér Brian Priske a jeho tým s mladými umí pracovat a bude to jenom lepší," tvrdí Křeček ve fotbalovém pořadu Sport.cz.

Práce s talentovaným Kryštofem Daňkem a dalšími teenagery ve Spartě. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Sparta vyhrála ligový šlágr v Plzni, gól dal zkušený David Pavelka, následně si v dohrávce poradila se Slováckem (4:0). Hodně vidět v rudém dresu jsou ale během celé sezony mladíci. Skvělý vstup do letenského angažmá má za sebou třeba Kryštof Daněk. Nevyšlo mu pouze derby se Slavií.

„To ale nevyšlo celému týmu, on se s tím svezl. Jinak toho ale odehrál dost. Věřím, že to na něm nezanechá stopy. Za mě je to hráč s perspektivou," tvrdí trenér Křeček, jenž neskrývá, že věří v progres mladíků pod trenérem Priskem. „Vím, že s talenty pracuje, nějaké informace mám a je to tam dobře nastavené. Proces pod trenérem Priskem hráči kvitují," dodává.

Odejde talentovaný gólman Ondřej Mastný z Manchesteru? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Hlavní věci, nad kterou by se ohledně Kryštofa Daňka zamyslel, je pozice, na které nastupuje. Křeček by postavil mladíka na pozici desítky, tedy pod útočníka. „Pokud nastupuje zkraje, tak bych snad ani nechtěl, aby držel lajnu. Není to pro mě typický běžec po lajně. Je to chytrý hráč, umí se prosadit jeden na jednoho, to v českém fotbale moc hráčů neumí. V téhle pozici je schopný přečíslovat soupeře, takže já bych ho tlačil doprostřed, kde by kombinoval a dostával se do koncovky," tvrdí kouč národního týmu do 20 let.

Talentovaný Matěj Jurásek ve Slavii roste, zaujal i kouče národního týmu do 20 let. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Daněk se podle něj dobře popasoval s tlakem spojeným s angažmá na pražské Letné. „Vidím v něm perspektivu. není jednoduché hrát za Spartu, je tam tlak. Věřím, že vše ustojí, zvládne to a bude platným hráčem," dodává Křeček

Redaktor Sport.cz Martin Mls upozorňuje, že výkony mladých hráčů korespondují s představením celého týmu. Spartě se přitom kromě již zmíněného derby nepovedlo několik utkání v řadě, které dovedla z pohledu Letenských jen k nerozhodnému výsledku. „Mladíš kluci pak nevědí, co s tím. Záleží na starších spoluhráčích, aby je v tom nenechali vykoupat. Pokud Sparta půjde nahoru, mohou se chytit víc i mladší hráči," míní novinář.

Trenér Křeček je přesvědčený o tom, že mladým fotbalistům Sparty pomáhá hodně přístup dánského kouče Briana Priskeho. On i realizační tým s hráči hodně mluví. „Je hodně komunikativní," všímá si kouč. „Hodně se spekulovalo, zda po nepovedením derby nastoupí do dalšího zápasu Martin Vitík. Za mě bylo správné, že ho trenéři podrželi. Nastoupil a důvěru trenérům oplatil výborným výkonem," domnívá se expert.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články