Hlavní obsah

Priske: Mám smíšené pocity. Haraslína nešetřím, o Ševčíkovi přemýšlíme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viděl nedostatky, ale nakonec musel být spokojený. „Musíme pokračovat v naší cestě a samozřejmě také zlepšovat některé věci,“ pronesl trenér fotbalistů Sparty Brian Priske po výhře 4:3 nad Baníkem Ostrava, kterou jeho parta potvrdila první místo v lize. Mluvil o průběhu utkání, ofenzivních hráčích nebo nevyužitém záložníkovi Michalu Ševčíkovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Brian Priske se raduje před fanoušky po výhře 4:3 nad Baníkem Ostrava

Článek

Co ve vás převládá? Radost z vítězství a čtyř vstřelených branek, nebo zklamání z toho, jak jste si utkání zkomplikovali?

Přiznávám, že moje pocity jsou smíšené. Ale zklamaný nejsem a věřím, že ani naši fanoušci takový pocit nemají. Nejsme nespokojení, když vyhrajeme. Ovšem dostali jsme tři góly a utkání si zbytečně zkomplikovali. Vedli jsme 4:1 a měli jsme další šance. Zápas jsme měli zlomit. V závěru jsme soupeři dva góly darovali. Nicméně musíme být spokojení, že jsme dali čtyři branky a jaké jsme si vypracovali další šance. Musíme pokračovat v naší cestě a samozřejmě také zlepšovat některé věci.

Byl jste spokojený s pohybem útočníků?

Myslím, že se dobře pohybovali, nacházeli správné pozice. Docela nám vycházelo, že jsme Tuciho a Birmančeviče nacházeli ve volných prostorech. A Kuchtu v nábězích. Byl jsem s tím spokojený i v prvním poločase, ale chyběla nám kvalita. Přicházela špatná rozhodnutí, ale dobrých situací bylo dost, Honza Kuchta mohl dát gól už dřív. Ve druhé půli jsme zvedli naši kvalitu, což bylo klíčové. Mohli jsme přidat pátý, šestý, možná i sedmý gól.

Byli pro vás klíčoví Jan Kuchta a Veljko Birmančevič? A nepřemýšlel jste, že byste Kuchtu nechal na hřišti ještě déle, aby mohl dál útočit na hattrick?

Byli důležití. Kvalitou a pochopitelně i góly. Možná oba mohli dát hattrick. Jejich ofenzivní práce byla dobrá, potvrdili svou kvalitu. Nejde jen o to, jak se prezentují v zápasech, ale i o jejich práci v tréninku, což je důležité. A Kuchtovo střídání? Bylo vidět, že už fyzicky odchází. Druhým důvodem bylo, že byl dobrý moment nasadit do hry Adama Karabce a Victora Olatunjiho. Jsem spokojený s tím, jak týmu pomohli. Kuchta je ve hře agresivní a pomáhá týmu do ofenzivy a defenzivy.

Jak jste byl spokojený s Indritem Tucim, který stejně jako na Bohemians dostal přednost před Lukášem Haraslínem v základní sestavě? A zdálo se, že měl zdravotní problémy. Jak na tom je?

Je v pořádku, vypadá to jen na křeč. Jeho role je stejná, jako když na téhle pozici hrají Birmančevič, Haraslín nebo Karabec. Má si nacházet volné prostory, občas hrát zády k bráně soupeře, spolupracovat s Kuchtou a být aktivní v pokutovém území soupeře. Oproti Haraslínovi je Tuci trochu jiným hráčem. Ale v posledních zápasech jsem ho z nějakých důvodů vybral. Myslím, že proti Baníku byl jeho výkon podobný jako u celého týmu. Viděl jsem u něj dobré věci. V prvním poločase jsem i u něj někdy postrádal kvalitu, udělal některá špatná rozhodnutí, ale ve druhém poločase jsme mohli vidět, jakou kvalitu má, když je u míče. A ve finále pak pomohl i ke gólu.

Nešetříte tak trochu Haraslína na závěr sezony, když podruhé za sebou naskakoval do hry jako střídající hráč?

Ne. Nikoho nešetřím, aby byl čerstvý na závěr sezony. Jde o to, abychom vyhrávali. Do každého zápasu jdeme s těmi, kteří nám přijdou na každé pozici nejlepší. Koukáme, jak se hráči ukazují v zápasech nebo tréninku. Teď není prostor je rotovat nebo šetřit.

Michal Ševčík vůbec nehraje, nechodí ani za béčko. Nebojíte se, že začne stagnovat?

Samozřejmě přemýšlíme o tom, jaký dopad může mít na hráče, kdy nemá takovou minutáž. Bavíme se o tom, jak s nimi zacházet, jaké vytížení jim zvolit. Všichni tady chtějí hrát. Důvodem, proč Michal Ševčík nenastupuje, je konkurence. Na mně je, abych vybral hráče do sestavy. A nemůžu do zápasu poslat všechny. Je to příklad i Peška. Všechno zvažujeme, záleží nám na nich.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.