Hlavní obsah

Priskeho rozkaz zněl jasně. Vyslat signál, že pro soupeře to na Letné nebude jednoduché

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mrazivá, ale úspěšná generálka na ligu. Fotbalisté pražské Sparty porazili na Letné v posledním utkání zimní přípravy německý druholigový Norimberk 3:1. Naladili se tak na jarní část sezony, kterou otevřou za týden v Olomouci. „Stále jsou vidět věci, na kterých je třeba pracovat. Na druhou stranu jsme šli na trávník s tím, že chceme zvítězit, což se nám povedlo, a proto můžeme být spokojení,“ hodnotí trenér Brian Priske.

Na Letnou se vám nebude jezdit lehce, vzkazuje Brian Priske soupeřům SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Zimní příprava je u konce. Celkově je s ní letenský kouč spokojený, zbývá pracovat na detailech.

„Začala v prosinci, kdy Christian (kondiční trenér Clarup) s hráči pracoval především na fyzičce, abychom se v lednu už mohli věnovat fotbalu. Všichni hráči v průběhu soustředění ukázali kvalitu, posily zase do týmu přinesly novou dynamiku. Je vidět, že se hráči dostávají na úroveň, ve kterou jsem doufal," kvituje Brian Priske.

Před výbornou návštěvou více než 7 tisíc diváků mu hodně šlo o výsledek.

Vydařená generálka na ligu. Sparta v přípravě porazila Norimberk 3:1Video: Sport.cz

„Za vítězství jsem rád. Nabádal jsem hráče, abychom vyslali před startem ligy signál, že pro soupeře to na Letné rozhodně nebude jednoduché," zdůrazňuje.

Pražané jedenáctý tým druhé bundesligy jistě porazili, proti utkání se Salcburkem na soustředění ve Španělsku ovšem působili pomaleji.

Proč v sestavě Sparty chybějí Sadílek, Daněk či Karabec? Je tady velká konkurence, vysvětluje Brian PriskeVideo: Sport.cz

„Nic proti Norimberku, každopádně všichni asi víme, že Salcburk má větší kvalitu a hraje ve vyšším tempu. I Norimberk nám ale, především v přechodové fázi, dělal problémy. Byly to tedy dva odlišné zápasy, což se odvíjelo i od počasí a podmínek. Vždy se také hraje jinak, když vedete po deseti minutách 2:0," vysvětluje Priske.

Ve středu zálohy si na sebe zvykají navrátilec po zranění Ladislav Krejčí mladší a zimní posila Kaan Kairinen.

„Oba toho hodně naběhali a myslím, že se jim zápas povedl. Krejčí se vrací po zranění, postupně sbírá minuty a pomaličku se vrací na svůj výkonnostní level, za což jsme rádi. Kairinen ukazuje, proč jsme jej přivedli. Nastoupil i Qazim Laci a řekl bych, že všichni zmínění si při absenci Davida Pavelky a Lukáše Sadílka vedli dobře," říká Priske.

Reklama

Související témata: