Hlavní obsah

Problém pro Spartu. Zraněný Haraslín se vrací z reprezentačního srazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký problém pro slovenskou fotbalovou reprezentaci a potenciálně i pražskou Spartu. Křídelník Lukáš Haraslín vinou zranění nakonec i přes velké úsilí lékařů neodcestoval s národním týmem na kvalifikační utkání o EURO 2024 v Portugalsku.

Foto: Vlastimil Vacek

Záložník Sparty Lukáš Haraslín se z reprezentačního srazu vrací předčasně do Sparty.

Článek

Haraslín nedohrál víkendové utkání v Hradci Králové kvůli problémům s lýtkovým svalem. „Po příchodu na sraz absolvoval vyšetření magnetickou rezonancí, která potvrdila svalové zranění. Zůstává v péči lékařského týmu, který udělá vše pro to, aby s ním mohl trenér Calzona počítat na důležité zápasy. Takže nebude donominován žádný další hráč,“ řekla ještě v pondělí mediální manažerka Slovenského fotbalového svazu Monika Jurigová.

Nejčernější obavy se ale potvrdily. Kouč Francesco Calzona dle slovenských médií před odletem do Portugalska informoval, že pro Haraslína tento reprezentační sraz končí a mrštný křídelník se vrací zpět do Sparty.

Má teď přibližně deset dnů na to, aby se dal dohromady. V neděli 22. října hraje Sparta doma s Českými Budejovicemi a hned ve čtvrtek ji čeká veledůležitý střet v rámci Evropské ligy rovněž doma s Rangers.

Harsaslín v této sezoně Fortuna ligy naskočil do devíti utkání, připsal si sedm gólů a tři asistence. V kádru trenéra Briana Priskeho nemá konkurenci, v lize je produktivnější jen Rafiu Durosinmi z Plzně.

Těžko říct, co zranění způsobilo, ale Priske 27letého rychlíka v poslední době celkem dost šetřil, Haraslín jen výjimečně odehrál celých 90 minut. Naposledy 11. záři, ale to bylo v reprezentačních barvách proti Lichtenštejnsku.

Také pro Slováky jde o veliký problém, Haraslín patřil do základní sestavy. Naši východní sousedé mají postup na EURO ve svých rukách. V pátek hrají na půdě suverénního Portugalska, klíčový duel proti třetímu Lucembursku přijde v pondělí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.