Hlavní obsah

Problémy Sparty? Nejde o tuhle sezonu, trvá to dlouho, tvrdí expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta se po čtyřech remízách v řadě vzdálila boji o čelo tabulky. V Teplicích tým trenéra Briana Priskeho dokonce ztratil náskok dvou branek. „U Sparty to není problém letošní sezony, je tam delší dobu. Nikdo neví, kde to vázne. Kdyby ano, tak to odstraní a funguje to jinak," konstatuje bývalý hráč Sparty Milan Jirásek v pořadu Přímák na Sport.cz.

Diskuse a o aktuální situaci ve Spartě v PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

Ten rozdíl je patrný na první pohled. Plzeň se Slavií jsou aktuální dál. Sešívaní už nastartovali a dominují zápasům, zejména v domácích kláních válcují konkurenci. Plzeň také ukazuje sílu. I když se jí nedaří, zvládne dosáhnout na plný bodový zisk.

„To je právě ten rozdíl, Sparta vede o dva góly, má zápas na své straně a nechá si ho utéct," kroutí hlavou Jirásek, jenž v minulosti působil i v mládežnické akademii slavného Interu Milán.

Fanoušci Sparty vyvěsili Rosického dres vzhůru nohama a skandovali „Rosický demisi“. Diskutujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

Mají si vše snad fanoušci přeložit tak, že vyhlášení Letenských o útoku na mistrovský titul vzaly už po osmi kolech za své? „Nejspíš si to o titul rozdají Plzeň se Slavií, začíná se to oddělovat. Vršek bude o těch dvou týmech," neskrývá Jirásek v pořadu Přímák na Sport.cz.

Připouští, že Sparta prochází obměnou, nový trenér chce jistě po hráčích jiné a nové věci. „Nechci říct, že to tak bude vypadat celou sezonu, třeba to nakopnou a ve druhé půlce soutěže budeme všichni koukat. Zatím je to nepřesvědčivé," shrnuje fakta třicetiletý fotbalista Viktorie Žižkov.

Jakou práci dělají fotbalisté po skončení kariéry? Některé příběhy vás možná zaskočí. Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Gloriola výjimečnosti spojená s dlouholetým kralováním Sparty českému fotbalu se zdá se během éry Daniela Křetínského v roli majitele Letenských definitivně vytratila. „Ztrácí Sparta respekt? Trenér Zlína Jelínek říkal, že je Sparta čitelná, že nebylo těžké se připravit," ptá se moderátor O2 TV Sport Aleš Svoboda v Přímáku bývalého sparťana. A ten mu musel dát za pravdu.

Daniel Křetínský je z toho sám nešťastný. A co Tomáš Rosický? Debatujeme v PřímákuVideo: Sport.cz

„Asi to tak trošku bude. Z historie, deset let zpátky, když se hrálo na Spartě, bralo se to tak, že hlavně nedostat moc gólů, a když se uhraje bod, tak to bude dobrý," vzpomíná Jirásek. „Pohled se změnil, týmy zjistily, že se dají uhrávat se Spartou body. Sebevědomí dělá strašně moc. Když jedete na zápas a řeknete si, s těmi se dá hrát, je to jiné, než když jste si říkali, že už u Průhonic prohráváte 0:1, oni budou držet balon a my budeme devadesát minut běhat," dodává.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák?

Reklama

Související témata: